'Bad Santa 2' nog altijd in leven, aldus Billy Bob Thornton

Het vervolg op de kerstkomedie uit 2003 zou eerst in 2011 uitkomen. Daarna in 2013. Toen in 2014. En, uh... Nu in 2016?

Met een verse rating van 77% op Rotten Tomatoes en een redelijke waardebepaling van 7.1 op IMDB kunnen we wel zeggen dat de misdaad kerstkomedie Bad Santa in het algemeen gewaardeerd wordt door filmkijkers. Daarnaast wist de film met een budget van 23 miljoen dollar wereldwijd 76 miljoen op te halen. Dat vonden de grote productiebedrijven achter de film uiteraard niet slecht en wilden al snel een vervolg zien. Hier zijn in de loop der jaren vele updates over vrijgegeven, maar niets lijkt echt aan te geven dat er ook daadwerkelijk wat aankomt. Billy Bob Thorton, die de hoofdrol vertolkte, heeft ons wat nieuwe hoop gegeven.

"We wachten nog steeds op een script, weet je. We zullen het eerste deel nooit evenaren, maar we willen er wel in de buurt komen. Daarnaast kunnen we het ook niet slordig benaderen, dus wachten we nog steeds op een goed scenario. Ik neem aan dat de film het wel goed zal doen en dat mensen zullen zeggen: 'Nou, hij was niet even goed als de eerste.' Waarop wij zouden antwoorden: 'Ja, we wisten dat, dat niet zou gebeuren.' Maar hij moet wel leuk zijn en ik vind dat de mensen die ook van het eerste deel genoten dat nogmaals moeten doen. Hopelijk krijgen we dat voor elkaar."

Het is pijnlijk om te lezen dat Thornton en co. nog altijd op een script wachten terwijl men van het jaar nog aangaf daar eindelijk mee klaar te zijn. De bedenker van de tv-serie Entourage, Doug Ellin, had namelijk in 2013 de taak gekregen deze neer te krabbelen, maar er mankeerde toch nog het één en het ander aan. The Weinstein Company en Miramax trachten al sinds 2009 het vervolg van de grond te krijgen. Er werd ons toen aangegeven naar het nieuwste deel uit te kijken tijdens de kerst in 2011. Helaas begonnen ze toen pas met de onderhandelingen, wat een uitstel van twee jaar creëerde. Ondanks Thornton's hoop verkeert Bad Santa 2 nog steeds in development hell/limbo. De makers hebben echter wel laten weten op 2016 te mikken, maar dat zullen we helaas met een korreltje zout moeten nemen.

In het origineel uit 2003 speelt Thornton een vuilgebekte, en nochtans een professionele, dief die samen met zijn partner warenhuizen berooft. Dit doen ze door zich te verkleden als de Kerstman en één van zijn elfen. Een achtjarig jongetje gooit echter roet in het eten. Het scenario was door Glenn Ficarra en John Requa geschreven. Regisseur Terry Zwigoff paste echter samen met Ethan en Joel Coen nog wat dingen aan tijdens het filmen, alhoewel het No Country for Old Men-regisseursduo daar officieel geen erkenning voor kregen.



NieuwsFilm

meest populair