Algemeen

James Franco & Seth Rogen reizen naar 'Zeroville'

Franco zal de gelijknamige boekverfilming regisseren en herenigt zich daarnaast met vele bekende acteurs vanuit zijn carrière.

door Rik Timmer op 26.10.2014 om 15:35 in Algemeen
Het ziet er naar uit dat de 36-jarige James Franco (127 Hours, Rise of the Planet of the Apes) weer een nieuw boek heeft gelezen wat hem bevalt. Volgens Empire zal Franco Zeroville van schrijver Steve Erickson verfilmen. Daarnaast zal hij zelf de hoofdrol vertolken en wordt hij vergezeld door o.a. Seth Rogen, Danny McBride, Will Ferrell, Craig Robinson, Megan Fox, Jacki Weaver en zijn jongere broer Dave Franco.

Het verhaal speelt zich af in 1969 en gaat over een jongeman die architectuur studeert, maar zijn obsessie voor films brengt hem naar Hollywood. Daar eenmaal aangekomen raakt hij meteen bij de Charles Manson moorden betrokken - hij wordt er namelijk van beschuldigd één van de daders te zijn. Daaropvolgend belandt hij in een wereld vol met drugs, seks en roem terwijl de filmwereld door grootse veranderingen gaat.

Het scenario van Zeroville is geschreven door Paul Felton en Ian Olds. Nog niet alle rollen zijn bekend gemaakt, maar Rogen's rol wordt excentriek genoemd. Hij zal Viking Man spelen, een sigaarrokende en surfende hippie die Franco's personage zal gidsen. Megan Fox belichaamt Soledad, een femme fatale en Danny McBride zal een geldmagnaat spelen met onheilspellende plannen. Ook zal Franco hoogstwaarschijnlijk zijn eigen passie voor regisseren in de film verwerken aangezien Jacki Weaver in de film een editor is die hem de kneepjes van het vak zal bijbrengen.

Het boek dateert inmiddels uit 2007 en gaat over de buitengewone kracht die films op mensen hebben. Bovendien biedt het boek kritiek aan op de filmaanpassingen die Hollywood in de jaren '70 maakte. Naar verluidt is Franco al druk aan het filmen en kunnen we de film volgend jaar verwachten.

3 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

M0vieFreak

Avatar

Had toffer geweest als dit een komedie film geweest, maar dit kan ook goed uitpakken. De opnames van de film zijn al begonnen.

Ed Crane

Avatar

M0vieFreak "Had toffer geweest als dit een komedie film geweest, maar dit kan ook goed uitpakken. De opnames van de film zijn al begonnen."


Het kan toch ook komedie zijn?

Baron Von Marlon

Avatar

Die bende zorgt meestal voor leuke films dus ik ga hem zeker checken.

NieuwsFilm

meest populair