Mark Rylance speelt de 'GVR' voor Steven Spielberg

De opnames van de Roald Dahl-verfilming gaan begin 2015 van start.

Mark Rylance, die meer bekendstaat vanwege zijn werk in het theater dan zijn films, begint een goede band te krijgen met regisseur Steven Spielberg. De acteur zal te zien zijn in de aankomende Koude Oorlog-thriller met Tom Hanks, en daarna mag Rylance zich ook nog eens gaan opmaken voor de titelrol in Spielbergs beoogde Roald Dahl-verfilming The BFG. Deze kennen de meeste mensen ook wel als de GVR, oftewel de Grote Vriendelijke Reus.

Het verhaal volgt een meisje genaamd Sophie. Ze ontmoet en raakt bevriend met een Grote Vriendelijke Reus. Ook al ziet hij er best intimiderend uit, de GVR blijkt een vriendelijke ziel te zijn waar de rest van de reuzen op neerkijken. De reden hiervoor is dat hij, in tegenstelling tot zijn broeders, weigert om kleine meisjes en jongens op te eten. Sophie besluit samen te gaan werken met de GVR om er voor te zorgen dat de andere reuzen de kinderen met rust laten.

Het scenario komt van Melissa Matheson (E.T.). De opnames van The BFG gaan begin 2015 van start, met een beoogde Nederlandse release op 30 juni 2016.

NieuwsFilm

meest populair