Commotie over Stripshow 1850

In Middelburg is commotie ontstaan over het korte filmpje Stripshow 1850 van vader en zoon De Nooijer. In het filmpje kleden een jongen en meisje in klederdracht elkaar uit. ,,Ongepast'', vindt fractievoorzitter Chr. Dekker van de SGP Middelburg.

De fractievoorzitter heeft het filmpje nog niet gezien, maar heeft wel contact opgenomen met zijn collega's in Provinciale Staten om te kijken of de vertoning in het Zeeuws Museum in Middelburg kan worden tegengegaan of dat het filmpje aangepast kan worden getoond.

Stripshow 1850 gaat zaterdag in première tijdens het Nederlands Filmfestival in Utrecht en zal waarschijnlijk in november in het Zeeuws Museum in Middelburg te zien zijn. Juist tegen die vertoning maakt de SGP bezwaar. ,,Wij vinden dat naakt in het openbaar niet kan en zeker niet in een openbare instelling als het museum. Maar als de twee in hun ondergoed zouden blijven, zien wij geen bezwaar'', aldus Dekker.

Filmmaker Menno de Nooijer is niet van plan om zijn film aan te passen. ,,Mijn zoon en ik zijn benaderd om in een film alle aspecten van de Zeeuwse streekklederdracht te laten zien. De mensen droegen eind 1800 vele lagen kleding en we hebben dat door middel van het elkaar uitkleden in beeld gebracht. In die tijd droegen ze geen ondergoed, maar alleen een lang hemd'', is zijn reactie.



NieuwsFilm

meest populair