Downton Abbeys Maggie Smith krijgt retrospectief

Maggie Smith kennen we nu allemaal als de cynische matriarch in Downton Abbey, maar de Dame heeft een aardige staat van dienst.

Maggie Smith kennen we nu allemaal als de cynische matriarch in Downton Abbey, maar de Dame heeft een aardige staat van dienst. Vandaar dat er deze winter bij het British Film Institute (BFI) in Londen een retrospectief zal worden gehouden van de actrice met als titel 'Maggie Smith Season'.

Bij de BFI Southbank zal heel december en januari in het teken staan hiervan. Gedurende de eerste weken van het retrospectief zullen films uit het begin van haar carrière vertoond worden, zoals haar rol in The V.I.P.s (1963) met Elizabeth Taylor en Richard Burton waarmee Smith doorbrak in Engeland en haar hartverscheurende rol als Desdemona in Othello (1965) tegenover Sir Laurence Olivier.

In het tweede deel zal recenter werk aan bod komen zoals A Room With a View (1985), Harry Potter and the Philosopher’s Stone (2001) en The Best Exotic Marigold Hotel (2011). Kijk voor het hele overzicht op www.bfi.org.uk. Het is nog niet bekend of Maggie Smith zelf aanwezig zal zijn bij haar retrospectief.



NieuwsFilm

meest populair