Caesar wordt een soort Mozes in 'Planet of the Apes 3'

Hij is verder de verbindende factor tussen mensen en apen.

Dawn of the Planet of the Apes was dit jaar een groot succes aan de wereldwijde box office en nu wordt er uitgebreid gekeken naar het volgende deel in de franchise. Regisseur Matt Reeves vertelde wat men gepland heeft voor de grote Caesar, gespeeld door Andy Serkis.

”De eerste film laat zien hoe Caesar van een nederige aap tot een revolutionair verwordt,” begon Reeves. ”In Dawn zagen we hoe hij een leider werd in moeilijke tijden. Het idee van de derde is dat dit traject voortgezet wordt en dat we zien hoe hij het belangrijkste figuur wordt in de aapgeschiedenis. Hij wordt een beetje een Mozes onder de apen. Krijgt een mythische status. We proberen te spelen met die thema’s en verkennen deze in dit universum. De menselijke natuur, onder vermomming van apen.”

Ook vertelde Reeves dat het cruciaal is voor de ontwikkeling van Caesar als personage dat hij er nooit echt bij hoort. ”Andy heeft hem ook op zo’n manier gespeeld, dat het me echt raakte. Hij zorgde dat Caesar echt overkwam als een outsider. Andy vertelde dat Caesar het gevoel had een mens te zijn, tot op de specifieke dag dat hem duidelijk werd gemaakt dat hij dat niet was. Het was hartverscheurend voor hem. Daarna werd hij bij de apen gegooid, war hij ook niet bij hoorde. Caesar is dus een outsider voor mensen en apen. Dat vind ik een mooi verhaal, want hij is een outsider in beide kampen en toch aan beide kampen verbonden. Hij is het unieke personage in dit verhaal, die de mensen en de apen aan elkaar kan verbinden.”

De derde film in de franchise draait vanaf 28 juli 2016 in de bioscoop.

NieuwsFilm

meest populair