Tiscali distribueert Cool! via internet

Internetaanbieder Tiscali gaat de film Cool! van Theo van Gogh binnen een paar weken verspreiden via internet. Dat maakte het bedrijf woensdag bekend. De film zal tegen betaling van enkele euro's te zien zijn. Het is de eerste keer dat Tiscali een film op deze wijze distribueert.

Cool! draait op dit moment nog in de Nederlandse bioscopen. De film veroorzaakte commotie toen bioscoopexploitant Pathé de film weigerde te vertonen. Volgens de keten omdat de film ,,geen commercieel perspectief heeft'', volgens Van Gogh uit rancune over een oude ruzie tussen hem en Pathé-programmeur Jacques Goderie.

,,We denken zeker dat een film als Cool! zijn doelgroep beter bereikt via internet'', stelt producent Gijs van de Westelaken. Cool! trok in twee weken tijd slechts 1500 bioscoopbezoekers.

Half december gaat Tiscali ook 0605 via het internet aanbieden, de film die Theo van Gogh heeft gemaakt over de moord op Pim Fortuyn. Het wordt hiermee de eerste Europese film die zijn première beleeft op internet. De film zal begin 2005 in de bioscoop verschijnen.



NieuwsFilm

meest populair