'Zero Dark Thirty'-schrijver aan de slag met gameverfilming 'Uncharted'

De scenarist is een groot fan van het spel en ziet dus een droom uitkomen.

Hoewel verfilmingen van computerspellen negen van de tien keer door de mand vallen, blijft Sony vasthouden aan het plan om de Playstation-game Uncharted naar het witte doek te brengen. THR meldt nu dat de studio Oscarwinnaar Mark Boal heeft binnengehengeld om het script te gaan schrijven. De scenarist van o.a. The Hurt Locker en Zero Dark Thirty is een groot fan van het spel en ziet dus een droom uitkomen.

Sony wil van Uncharted een doldwaas avontuur maken dat doet denken aan Indiana Jones. Het verhaal volgt Nathan Drake, een afstammeling van ontdekker Sir Francis Drake. Hij is ervan overtuigd dat hij de locatie van het legendarische El Dorado heeft gevonden en gaat op zoek naar de verloren stad. Hier stuit hij op gemuteerde nazaten van Spanjaarden en Nazi's die er alles aan doen om de schat niet in handen van Drake terecht te laten komen.

Er wordt al een paar jaar aan Uncharted gewerkt en het project zag meerdere scenaristen komen en gaan. David O. Russell zou de film op een bepaald punt gaan regisseren, maar de teugels zijn inmiddels in handen van Seth Gordon. Mark Wahlberg was lang in beeld voor de hoofdrol, maar dit is ook niet meer aan de orde.

Er moet snel een hoofdrolspeler gevonden worden, want de opnames moeten begin 2015 van start gaan. Als alles goed verloopt, komt de film in Nederland uit op 9 juni 2016.



NieuwsFilm

meest populair