Steve Carell over zijn vertolking in 'Foxcatcher'

Daarnaast zal hij nooit of te nimmer in 'Magic Mike XXL' verschijnen.

Voordat de biografische dramafilm Foxcatcher tijdens het 2014 Cannes Film Festival in première ging, verscheen de film van Bennet Miller al op de radar van velen nieuwsgierige filmkijkers. Dat de film daarnaast goed ontvangen is, en Miller tevens de prijs voor Best Director won, is ook alleen maar positief. Men vermeldt dat acteurs Steve Carell, Channing Tatum en Mark Ruffalo allen sterke acteerprestaties neerzetten. Iemand die het daar een beetje benauwd van krijgt is Carell zelf.

"Ik voel me er heel erg oncomfortabel door," vertelt de 52-jarige acteur. "Ik denk dat iedereen er oncomfortabel van wordt. Het is wel leuk dat mensen er zo over praten. Het is leuk om een onderdeel van dat gesprek te zijn." In de film, die een waar gebeurd verhaal vertelt, speelt hij John du Pont - een Amerikaanse weldoener, miljonair en een fanaticus van worstelen. Voor zijn rol moest Carell een namaak neus dragen. "De neus is maar een klein onderdeel van de gehele transformatie. De make-up artiesten pasten ook effectief hun werk toe. We hebben het allemaal heel erg serieus genomen en die neus was er maar een klein onderdeel van. Ik heb meer tijd in het verhaal gestoken, om te begrijpen wie deze mensen waren."

Entertainment News vroeg daarnaast puur ter vermaak of Carell mogelijk naast Channing Tatum in Magic Mike XXL zou verschijnen. Hij antwoordde daarop: "Waarschijnlijk nooit. Daar heb ik het lichaam niet voor." Over zijn dochter, die een groot fan van Tatum is, vertelde hij: "Ze was opgewonden toen ik met hem ging samenwerken. Ze heeft hem nog niet ontmoet. Maar... Ik vermoed dat ze nu een jurk aan het uitzoeken is."

In Foxcatcher zal Tatum de rol van Mark Schultz vervullen. Een jongeman die, net zoals zijn broer (gespeeld door Ruffalo), goud wilt winnen met de Olympische Spelen. Carell's du Pont neemt hem vervolgens onder zijn vleugel. Helaas eindigt de relatie tussen de eigenaardige man en de gebroeders Schultz in een moord. Vanaf 19 februari 2015 zal de film in de bioscoop te bewonderen zijn.



NieuwsFilm

meest populair