Rosamund Pike in 'The Mountain Between Us'?

De boekverfilming over twee mensen die een vliegtuig ongeluk overleven verandert weer van hoofdrolspelers.

Een paar maanden terug kwamen we erachter dat het boek van schrijver Charles Martin, The Mountain Between Us, naar het witte doek getransformeerd zou worden. Charlie Hunnam (Pacific Rim) en Margot Robbie (The Wolf Of Wall Street) waren bevestigd voor de hoofdrollen, maar mogelijk is dit niet helemaal waarheidsgetrouw. Rosamund Pike, die onlangs veel lof incasseerde met haar rol in Gone Girl, is nu namelijk in gesprek voor de vrouwelijke hoofdrol.

In het boek lezen we hoe dokter Ben Payne en de succesvolle schrijfster Ashley Knox in de wildernis belanden na een vliegtuig ongeluk. Ze overleven het allebei, alhoewel ze aan diverse verwondingen lijden. Ben, die in zijn vrije tijd aan klimmen doet, tracht Ashley op de been te krijgen en hen weer terug naar de bewoonde wereld te gidsen. De dagen veranderen echter in weken en hun kans op overleven krimpt met de dag. Terwijl ze de wildernis en het weer trotseren komen ze er achter dat ze misschien wat voor elkaar voelen.

Regisseur Hany Abu-Assad (Paradise Now) heeft de leiding over de productie. Gedurende de laatste paar maanden zijn er al enkele veranderingen in de cast gemaakt. Michael Fassbender zou eerst Hunnams rol vertolken, maar moest uit het project stappen vanwege de filmopnames. Deze zullen namelijk pas aan het eind van 2015 plaatsvinden, zodat men gebruik kan maken van de juiste weersomstandigheden. Met de bedenkelijke toevoeging van Pike ziet het er naar uit dat ook Robbie geen interesse in de film meer heeft. Hoe het werkelijke verhaal precies in elkaar steekt is tot zover onbekend.

Volgen Variety is er een grote kans dat Hunnam en Pike het uiteindelijke liefdes duo zullen vervullen omdat het voor hen uitkomt met eigen toekomstige projecten. Charlie Hunnam heeft zojuist alle scènes van Guillermo del Toro's Crimson Peak afgerond en zal zich nu op Guy Ritchie's Knights of the Roundtable storten terwijl Rosamund Pike begin 2015 van haar tweede kind zal bevallen.



NieuwsFilm

meest populair