Matthew McConaughey krijgt plekje op de Walk of Fame

Zijn familie en zijn collega's van 'Interstellar' woonden de ceremonie bij.

De in Texas geboren en getogen acteur Matthew McConaughey mag zich een gewilde acteur noemen. Vooral sinds zijn rol in Killer Joe is de 45-jarige Amerikaan op de radar van vele filmmakers te vinden. Zijn rol in Dallas Buyers Club bracht hem tevens een Oscar en een Golden Globe op voor Best Actor in een dramafilm. Nu kan McConaughey zichzelf terugvinden op de Walk of Fame in de vorm van een ster.

De ster, die tevens de 2.534ste ster op het trottoir in Hollywood is, werd afgelopen maandag onthuld in het bijzijn van familie en vrienden. Vrouwlief Camila Alves (32 jaar), hun drie kinderen, regisseur Christopher Nolan en actrices Anne Hathaway en Jessica Chastain waren er o.a. bij. Don Phillips, die McGonaughey in zijn aller eerste film heeft gecast, was er ook om zijn eerbetoon te geven.

McGonaughey vertelde de aanwezigen: "Het is een speciale dag voor mij. Dit is een groots moment in mijn carrière en leven. Ik had nog maar drie films gezien voordat ik achttien werd. Ik kreeg mijn eerst baantje in Austin, Texas. Het was de film Dazed and Confused. Ik had geen flauw benul dat het een carrière zou vormen en in iets zou veranderen waar ik zielsveel van houd." Nadien vermeldde hij veel respect voor Hollywood te bezitten. "Deze industrie heeft mij veel geschonken. Het heeft me de kans gegeven om mijn dromen waar te maken waarvan ik niet eens wist die te bezitten, dromen die ik elke dag weer verken. In welke industrie kan je die verwezenlijken, behalve in deze verhaal vertellende industrie?"

Wat de A Time to Kill-acteur bovenal leuk vond was dat zijn kinderen de ster elke dag konden bezoeken, met of zonder hem. "Op een dag zullen jullie ook kinderen hebben," legde hij achter de schermen aan hen uit, "en dan kunnen jullie ze ook hier mee naar toe nemen, en dan zal die ster er zijn. Het is de meest publieke en permanente bekroning die ik ooit heb gekregen. Ik bedoel, kijk, daar is het." Volgens McGonaughey kan hij niet vertellen of de ster het hoogtepunt van zijn carrière is. Maar: "Het is een voldoening gevend punt."





NieuwsFilm

meest populair