Amy Adams had een lastige start in Hollywood

En 40 worden is ook niet alles volgens de 'Man of Steel'-actrice.

Actrice Amy Adams werd voor het december nummer van Vogue gevraagd om voor een aantal artistieke foto's model te staan, maar liet overigens gelijktijdig in een interview weten dat een carrière in Hollywood beginnen vies tegenvalt. Vanaf het moment dat ze haar zinnen op filmactrice had gezet, merkte ze in de eerste paar jaren hoe lastig en pijnlijk het was om voortgang te maken.

"Ik kon kleine rollen in films krijgen waarbij je maar een aantal dagen aan het werk was," vermeldt ze. "Ik stond onder heel veel druk. Het lukte me maar niet om auditie te doen of een ontmoeting te regelen. Ze zagen mijn beklemdheid en voelden zich dan niet zelfverzekerd genoeg om een rol te geven. Ik ben altijd iemand geweest met een groots doorzettingsvermogen, maar destijds had ik bijna besloten te stoppen met acteren omdat ik het niet leuk vond in wie ik veranderde."

De Sunshine Cleaning-actrice boekte echter rondom haar dertigste steeds meer succes en kreeg sindsdien vaker rollen aangeboden. Gedurende haar carrière is ze dan ook inmiddels meerderen malen genomineerd voor Best Supporting Actress en Best Actress. Ook belichaamt ze een belangrijk personage in de DC Film Universum: het liefje van Superman, Lois Lane. Zij zal, indien de superhelden reeks van Warner Bros. in de toekomst succesvol uitpakt, hoogstwaarschijnlijk nog vaak genoeg opduiken.

Adams' interview met Vogue hield een sombere toon vast toen ze vertelde hoe het was om vier decennium oud te worden. "Ik had zoiets van: 'Ik ben 40 en het kan me nog steeds schelen wat mensen van me vinden.' Ik was nog steeds mijn eigen kleren niet, ik kom voortdurend kleding te kort. Ik ben gewoon nog steeds niet volwassen en dat verwachtte ik wel rond deze leeftijd. Dat ik ouder was geworden en bang was dat ik wat van die pittigheid zou verliezen ging helemaal niet door me heen. Daarvoor was ik te veel in mijzelf teleurgesteld."

Daarnaast gaf ze aan dat ze zich heel vaak druk maakt om verscheidene dingen. "Ik heb het idee dat ik mij overal om bekommer, zoals moederschap en relaties. Daarom zei ik tegen mijzelf: 'Je moet van het leven genieten, Amy.' Elke keer als ik in de stress raak of nerveus wordt vertel ik mij dat weer. Gewoon leven en liefhebben. Liefde voelen. Dat heb ik geleerd toen ik mijn 'ik-wordt-40' meltdown kreeg."



NieuwsFilm

meest populair