Algemeen

Sylvester Stallone: PG-rating 'The Expendables 3' grove fout

En gaan de actiehelden tijdreizen?

door Jim Pedd op 25.11.2014 om 08:00 in Algemeen
Eén van de grootste kritieken die geleverd is op The Expendables 3, is dat Sylvester Stallone en regisseur Patrick Hughes ervoor kozen de film een PG-rating te geven. Daarmee wilden ze een groter publiek aanspreken, maar die keuze bleek niet geslaagd. De film verdiende in de Verenigde Staten nog geen 40 miljoen dollar en in de rest van de wereld 167 miljoen dollar. In een interview met CraveOnline, gaf Stallone nu toe dat zijn beslissing inderdaad geen goede was.

”Absoluut, zonder twijfel,” vertelde hij op de vraag of volgende films in de franchise een R-Rating krijgen. ”Ik geloof dat het een gruwelijke vergissing was van iedereen om te proberen een breder publiek aan te spreken en, om dat te doen, het geweld dat het publiek verwacht, te verminderen. Ik weet zeker dat het niet meer gaat gebeuren.”

Toch had de PG-13 rating een voordeel volgens Stallone. Zo was het geloofwaardiger dat al die helden de zelfmoordmissies steeds overleven. ”In een R-rated film is het moeilijk te geloven dat geen van de helden dood gaat. Ik geloof persoonlijk dat het publiek zich kan identificeren met de personages en dat hun dood ervoor zou zorgen dat ze zonder goed gevoel de bioscoop uit zouden lopen. Maar dat zou wel eens kunnen veranderen in de vierde film…”

Verder vertelde hij dat er gedacht wordt over een onnatuurlijke missie voor het vervolg. ”Ik heb er wel over nagedacht om de groep in een onnatuurlijke omgeving te plaatsen, want dat zorgt voor extra spanning; het ‘vis uit het water’ scenario.” Daarmee reageert Stallone vooral op een opmerking van Patrick Hughes, die het wel een goed plan vindt om de personages te laten tijdreizen. Stallone is daar zelf overigens nog niet zo zeker van: "Dat hoeft niet om tijdreizen te draaien, maar zou net zo schokkend kunnen zijn."

20 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Goov25

Avatar

Sylvester Stallone: PG-rating 'The Expendables 3' grove fout

Duuhhhh :P

DeMuizenkoning

Avatar

Wat een onzin allemaal. De PG-rating was gegeven in de hoop dat ze er meer mee zouden kunnen verdienen wat dus mooi niet is gelukt, dit is gewoon puur om de kijkers en fans van de Expandables terug te overwinnen, met dat deel 4 gaat veranderen en beter word.

benjamin

Avatar

Heb toch wat het idee dat hij dit niet zo sterk zou zeggen als de opbrengsten wat hoger lagen, gewoon een charmeoffensief om de fans terug aan boord te krijgen om z'n zinkende franchise te redden....

Robbepost

Avatar

De PG rating, het lekke van een rip voor de première zijn de inkomsten niet ten goede gekomen. Voor mij persoonlijk had het jonge deel van de cast ook echt niet gehoeven. Dit was verhaaltechnisch niet sterk en ik zie liever de oldies los gaan!

MovieWanker

Avatar

PG13 rating of niet, deze film rammelde gewoon aan alle kanten en raakte kant nog wal. Het was gewoon BAGGER van de bovenste plank. Had me er nochtans zo op verheugd omdat ik 1 en 2 wel leuk vond maar bij deze ben ik op de bank in slaap gevallen.....

jaime91

Avatar

No shit sherlock! Ik vraag me af wie Sly gezegd heeft dat PG-13 een goed idee was. Dat gelul dat tieners die films ook zo graag willen zien is gewoon gelul. Dat had iedereen hem kunnen vertellen.

Ik vraag me zelfs af of tieners überhaupt bekend zijn met Dolph Lundgren en Arnie en co.

Hoe dan ook van mij mogen ze nog wel even doorgaan met deze franchise. Zolang Team Junior maar niet terugkeert, Antonio Banderas, Wesley Snipes en Harrison Ford zie ik wel graag terugkeren.

bobbyz

Avatar

Hoe cool zouhet zijn :

- Expendables vs Predator/Alien

- Terminator Rise of the Expendables

Of terug in de tijd

- The Expendables mission third reich

Smiley face

Ed Crane

Avatar

Laat Alien met rust graag...

Ed Crane

Avatar

MovieWanker "PG13 rating of niet, deze film rammelde gewoon aan alle kanten en raakte kant nog wal. Het was gewoon BAGGER van de bovenste plank. Had me er nochtans zo op verheugd omdat ik 1 en 2 wel leuk vond maar bij deze ben ik op de bank in slaap gevallen....."


Maar rammelde hij niet aan alle kanten juist omdat er een PG-13 publiek mee moest worden aangesproken?

sjef

Avatar

Je hebt helemaal gelijk stallone. PG-13 bij expendables 3 was inderdaad een grove fout. net zoals teveel nieuwe mensen en de oude mensen afserveren. Vooral het gemis van Ceasar vond ik erg jammer. Zijn automatische shotgun was een van de coolste dingen in deel 1 en 2.

een deel 4 zonder PG-13 om het goed te maken en de serie af te sluiten zou geen slecht idee zijn.

Thiver

Avatar

Komt er daadwerkelijk een vierde deel dan? Ik dacht dat de opbrengsten van deze film daarvoor te mager waren...

M0vieFreak

Avatar

De vorige delen zijn wel vermakelijk. Als ze een deel 4 willen maken dan moeten ze de jonge cast weg laten en weer een R rating geven. Het zou ook cool zijn om niet 1 slechte persoon te hebben maar meerdere.

Daanminator

Avatar

Logisch natuurlijk dat de pg-13 rating niet goed viel bij het publiek. Hopelijk valt dit kwartje ook bij de nieuwe Terminator Genysis film en maken ze gewoon een 16+ of R-rated film i.p.v. de pg-13 poep.

Maar als het aan mij lag komen ze gewoon met de broer van Jean claude van Damme in deel 4 oftewel Claude Vilain.

Glennekeeeee

Avatar

Daanminator "Logisch natuurlijk dat de pg-13 rating niet goed viel bij het publiek. Hopelijk valt dit kwartje ook bij de nieuwe Terminator Genysis film en maken ze gewoon een 16+ of R-rated film i.p.v. de pg-13 poep.

Maar als het aan mij lag komen ze gewoon met de broer van Jean claude van Damme in deel 4 oftewel Claude Vilain."


Volledig mee eens!

EntertainmentWatcher

Avatar

Jackie Chan moet er echt in, want wil je een echte actie topper er in dan is het onze Jackie wel.

Mij lijkt hij er in te horen gezien zijn status.

EKA

Avatar

Snap weinig van het enigszins negatieve commentaar mbt The Expendables 3. Heb de film eergisteren eindelijk gezien en mij prima vermaakt! Goed, misschien was hij niet zo bloederig of hard als de andere 2 delen, maar kom op zeg...een film met: Arnold Schwarzenegger, Sylvester Stallone, Harrison Ford, Jason Statham, Mel Gibson, Jet Li, Randy Couture, Dolph Lundgren, Antonio Banderas, Wesley Snipes, Terry Crews, Kelsey Grammer en (wist ik niet eigenlijk) Robert "f&@king" Davi; dat is toch geweldig om naar te kijken?! Smiley face En de aktie en humor in de film was echt wel ok hoor!

Ik hoop wel voor een eventueel vervolg in de franchise, dat Steven Seagal over zijn ego stapt en gewoon meedoet, evenals bijvoorbeeld: Jackie Chan, Dwayne "The Rock" Johnson, Michael Dudikoff of David Bradley (zal wel lastig worden...), Patrick Kilpatrick, Ralf Moeller, Jesse Ventura, Carl Weathers, etc.

KeesjeNL

Avatar

'Sylvester Stallone: PG-rating 'The Expendables 3' grove fout'

Het maken van deel 1 was al een grove fout, pure rotzooi en verspeelde filmcrew, 'schrijvers', regisseur, etc. die aan betere projecten hadden kunnen werken. Tientallen miljoenen dollars zijn verspild aan belegen C-acteurs, en nu blijkt zelfs dat hitsig Hollywood ook nog een 'chick-versie' wilt maken:N.

Baron Von Marlon

Avatar

The Expendables moest een terugkeer worden naar de actiefilms van vroeger, maar is daarin toch gefaald.
Beter opnieuw beginnen met een kleiner team en een vette R-rating.
Bloed, ledematen, gevloek, drank, roken, drugs, bloot,...
Ik wil geweld zoals in Commando, Lethal Weapon, Predator, Last Boy Scout,...

eltorro

Avatar

Ik hoop dat de beste man niet nog een keer deze fout maakt.

Thiver "Komt er daadwerkelijk een vierde deel dan? Ik dacht dat de opbrengsten van deze film daarvoor te mager waren..."

Het blijft een kleine succes.

KeesjeNL

Avatar

Baron Von Marlon "The Expendables moest een terugkeer worden naar de actiefilms van vroeger, maar is daarin toch gefaald.
Beter opnieuw beginnen met een kleiner team en een vette R-rating.
Bloed, ledematen, gevloek, drank, roken, drugs, bloot,...
Ik wil geweld zoals in Commando, Lethal Weapon, Predator, Last Boy Scout,..."
Het is kitscherige namaak, met een sausje slechte smaak.

NieuwsFilm

meest populair