Sylvester Stallone: PG-rating 'The Expendables 3' grove fout

En gaan de actiehelden tijdreizen?

Eén van de grootste kritieken die geleverd is op The Expendables 3, is dat Sylvester Stallone en regisseur Patrick Hughes ervoor kozen de film een PG-rating te geven. Daarmee wilden ze een groter publiek aanspreken, maar die keuze bleek niet geslaagd. De film verdiende in de Verenigde Staten nog geen 40 miljoen dollar en in de rest van de wereld 167 miljoen dollar. In een interview met CraveOnline, gaf Stallone nu toe dat zijn beslissing inderdaad geen goede was.

”Absoluut, zonder twijfel,” vertelde hij op de vraag of volgende films in de franchise een R-Rating krijgen. ”Ik geloof dat het een gruwelijke vergissing was van iedereen om te proberen een breder publiek aan te spreken en, om dat te doen, het geweld dat het publiek verwacht, te verminderen. Ik weet zeker dat het niet meer gaat gebeuren.”

Toch had de PG-13 rating een voordeel volgens Stallone. Zo was het geloofwaardiger dat al die helden de zelfmoordmissies steeds overleven. ”In een R-rated film is het moeilijk te geloven dat geen van de helden dood gaat. Ik geloof persoonlijk dat het publiek zich kan identificeren met de personages en dat hun dood ervoor zou zorgen dat ze zonder goed gevoel de bioscoop uit zouden lopen. Maar dat zou wel eens kunnen veranderen in de vierde film…”

Verder vertelde hij dat er gedacht wordt over een onnatuurlijke missie voor het vervolg. ”Ik heb er wel over nagedacht om de groep in een onnatuurlijke omgeving te plaatsen, want dat zorgt voor extra spanning; het ‘vis uit het water’ scenario.” Daarmee reageert Stallone vooral op een opmerking van Patrick Hughes, die het wel een goed plan vindt om de personages te laten tijdreizen. Stallone is daar zelf overigens nog niet zo zeker van: "Dat hoeft niet om tijdreizen te draaien, maar zou net zo schokkend kunnen zijn."



NieuwsFilm

meest populair