Mel Brooks is Dracula's vader in 'Hotel Transylvania 2'

De man achter 'Young Frankenstein' heeft een moeizame band met zijn zoon (Adam Sandler).

In de animatiefilm Hotel Transylvania (2012) had Dracula (Adam Sandler) zijn handen vol aan zijn dochter Mavis (Selena Gomez). In de sequel krijgt 's werelds beroemdste vampier het echter nog zwaarder, maar dit keer is zijn vader Vlad de aanstichter van de problemen. Het mooiste is nog dat zijn stem zal worden ingesproken door komedielegende Mel Brooks.

Vlad, die het merendeel van zijn leven doorbrengt in een grot, heeft een moeizame band met zijn zoon. Hij wordt niet bepaald welkom geheten in het hotel voor monsters, dat wordt gerund door Dracula, Mavis en diens menselijke vriendje Jonathan (Andy Samberg).

Brooks over de rol:

"Vlad is zoals ik echt ben, ik ben behoorlijk knorrig. Het is een goede keuze. Vlad behandelt Dracula met niet al te veel respect en ze hebben de hele tijd mot met elkaar. Dat staat garant voor een boel grappige momenten."

En over de samenwerking met Sandler:

"Hij is erg makkelijk om mee te werken. Adam is erg behulpzaam en laat duidelijk zien dat er meer aan de hand is dan op het eerste gezicht het geval lijkt te zijn. Er zijn enkele gecompliceerde emoties aan de gang die met je stem verduidelijkt dienen te worden, en daar heeft Adam me geweldig mee geholpen."

Ook Steve Buscemi en Kevin James maken weer deel uit van de stemmencast, terwijl Keegan-Michael Key de rol van Murray the Mummy overneemt van CeeLo Green. Hotel Transylvania 2, wederom van regisseur Genndy Tartakovsky, komt in Nederland uit op 8 oktober 2015.



NieuwsFilm

meest populair