Jake Gyllenhaal imponeert op eerste foto 'Southpaw'

Acteur uit Donnie Darko en Nightcrawler flink gespierd voor boksfilm van Antoine Fuqua.

Acteur Jake Gyllenhaal brak in 2001 door in de film Donnie Darko en wist vervolgens te scoren met titels als The Day After Tomorrow (2004), Brokeback Mountain (2005) en Zodiac (2007). Afgelopen jaren is hij ook veelvuldig te zien in goed ontvangen films. Wat te denken van Enemy (2013), Prisoners (2013) en het recente Nightcrawler (2014). Over een tijdje is hij te zien in Southpaw en aan onderstaande foto te zien heeft hij een flinke metamorfose ondergaan.

In de boksfilm Southpaw van regisseur Antoine Fuqua (The Equalizer, Olympus Has Fallen) speelt Gyllenhaal de rol van junior middengewicht kampioen Billy “The Great” Hope. Door het noodlot verliest hij alles wat hij heeft en moet hij zich letterlijk terugvechten in het leven.

Met aanvullende rollen van Rachel McAdams, Naomie Harris en Curtis "50 Cent" Jackson moet Southpaw waarschijnlijk ergens in 2015 in de bioscoop te zien zijn.



Regisseur Fuqua over Gyllenhaal: "Jake gaat ervoor zorgen dat mensen hem anders gaan zien. Ik heb hem twee keer per dag laten trainen in de boksring, zeven dagen per week. Hij trainde in Floyd Mayweathers gym in Vegas en we bekeken Floyds gevechten, en het Manny Pacquiao gevecht. Ook trainde hij in New York bij Church Gym met echte boksers. We hebben hem letterlijk in een beest veranderd. Jack, man o man, hij is een enorme sterke vechter in deze film. En een kerel die vecht voor zijn dochter. Ik ben er zeker van dat dit ervoor zorgt dat mensen Jake anders gaan zien, als hoofdrolspeler."



NieuwsFilm

meest populair