Algemeen

Jake Gyllenhaal imponeert op eerste foto 'Southpaw'

Acteur uit Donnie Darko en Nightcrawler flink gespierd voor boksfilm van Antoine Fuqua.

door Bram de Groot op 29.11.2014 om 18:15 in Algemeen
Acteur Jake Gyllenhaal brak in 2001 door in de film Donnie Darko en wist vervolgens te scoren met titels als The Day After Tomorrow (2004), Brokeback Mountain (2005) en Zodiac (2007). Afgelopen jaren is hij ook veelvuldig te zien in goed ontvangen films. Wat te denken van Enemy (2013), Prisoners (2013) en het recente Nightcrawler (2014). Over een tijdje is hij te zien in Southpaw en aan onderstaande foto te zien heeft hij een flinke metamorfose ondergaan.

In de boksfilm Southpaw van regisseur Antoine Fuqua (The Equalizer, Olympus Has Fallen) speelt Gyllenhaal de rol van junior middengewicht kampioen Billy “The Great” Hope. Door het noodlot verliest hij alles wat hij heeft en moet hij zich letterlijk terugvechten in het leven.

Met aanvullende rollen van Rachel McAdams, Naomie Harris en Curtis "50 Cent" Jackson moet Southpaw waarschijnlijk ergens in 2015 in de bioscoop te zien zijn.
Regisseur Fuqua over Gyllenhaal: "Jake gaat ervoor zorgen dat mensen hem anders gaan zien. Ik heb hem twee keer per dag laten trainen in de boksring, zeven dagen per week. Hij trainde in Floyd Mayweathers gym in Vegas en we bekeken Floyds gevechten, en het Manny Pacquiao gevecht. Ook trainde hij in New York bij Church Gym met echte boksers. We hebben hem letterlijk in een beest veranderd. Jack, man o man, hij is een enorme sterke vechter in deze film. En een kerel die vecht voor zijn dochter. Ik ben er zeker van dat dit ervoor zorgt dat mensen Jake anders gaan zien, als hoofdrolspeler."

13 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

DeMuizenkoning

Avatar

Wat een beest zeg! Laats gezien in 'Nightcrawler', film waarvan ik eerlijk gezegd iets meer van verwachte na alle positieve reacties en de 5 sterren recensie, maar geweldige rol van Gyllenhaal. 10 kilo voor de film afgevallen en nu zo uit zien! Geweldige acteur, met de laatste tijd bijna alleen maar in top films te zien. In mijn ogen een van de beste acteurs van dit moment, en ben ook zeer benieuwd naar deze! Smiley face

Decepticon

Avatar

Ik herken hem niet ineens in zijn gezicht (die hij trekt). Ik vind hem een klasse acteur die alle genres aankan. Ik moet Nightcrawler nog, maar ik heb laatst Enemy gezien, maar wat was dat een waardeloze film zeg, nergens spannend en ging echt nergens over.
Wel mooi dat hij van die diverse rollen speelt. Ik wil graag een trailer van deze Southpaw zien.

M0vieFreak

Avatar

Ik heb respect voor acteurs die fysiek veranderen voor films. Jake Gyllenhaal speelt ook in goede films laatste tijd dus ben ik hier ook benieuwd naar. Kom maar op met de trailer. ;)

YOLO

Avatar

Van een magere skinny Nightcrawler naar een beest in Southpaw. T+)

Jake Gyllenhaal is bij mij uitgegroeid naar een grote favoriet, hememaal sinds Prisoners/End of Watch. Ik vergeef hem dat hij shitrollen speelde in Prince of Persia: The Sands of Time, Love & Other Drugs & The Day After Tomorrow. Daar hadden ze iemand anders voor moeten inhuren. En blijf ik nu beweren dat hij de top al heeft bereikt met zijn acteer optreden in Nightcrawler & in Enemy.

Decepticon "Ik herken hem niet ineens in zijn gezicht (die hij trekt). Ik vind hem een klasse acteur die alle genres aankan. Ik moet Nightcrawler nog, maar ik heb laatst Enemy gezien, maar wat was dat een waardeloze film zeg, nergens spannend en ging echt nergens over."
Enemy is nogal een aparte psychologische thriller dat niet bij iedereen in de smaak valt. Maar het gaat wel degelijk wel over o.a. angst. Op Youtube zijn diverse analyses wat deze film nou precies(?) inhoudt.

benjamin

Avatar

Gyllenhaal is sterk bezig de laatste tijd met goede rollen in interessante projecten (moet Enemy en Nightcrawler weliswaar nog zien maar heb zin in beide films), de tijden dat hij dingen als Prince Of Persia moest aannemen lijken afgelopen. Al is 50 Cent in de cast wel zo'n detail dat ik niet zo graag zie...

Decepticon

Avatar

YOLO "Van een magere skinny Nightcrawler naar een beest in Southpaw. T+)

Jake Gyllenhaal is bij mij uitgegroeid naar een grote favoriet, hememaal sinds Prisoners/End of Watch. Ik vergeef hem dat hij shitrollen speelde in Prince of Persia: The Sands of Time, Love & Other Drugs & The Day After Tomorrow. Daar hadden ze iemand anders voor moeten inhuren. En blijf ik nu beweren dat hij de top al heeft bereikt met zijn acteer optreden in Nightcrawler & in Enemy.

Enemy is nogal een aparte psychologische thriller dat niet bij iedereen in de smaak valt. Maar het gaat wel degelijk wel over o.a. angst. Op Youtube zijn diverse analyses wat deze film nou precies(?) inhoudt."
Daar hadden ze nu juist helemaal niet iemand anders voor in moeten huren. Dat je de films niet leuk vind of jou genres niet oké, maar ook in die films doet hij juist uitstekend zijn werk en komen die films alleen maar ten goede.
Metname in Love & Other Drugs, dat is imo ook een kwalitief goede film.

Enemy gaat idd over angst, maar dat wordt imo niet goed overgebracht, dat stukje op het eind wat betrekking heeft tot arachnofobie gaat ook echt nergens over.
Die analyses op youtube zijn blijkbaar voor psychologen in opleiding, want ik heb daar geen boodschap aan.
Een film moet intrigeren en dat deed hij bij mij helaas allerminst.

benjamin

Avatar

Decepticon "Die analyses op youtube zijn blijkbaar voor psychologen in opleiding, want ik heb daar geen boodschap aan."

Dat snap ik nu niet echt zo goed: heb je nu meerdere van die filmpjes bekeken ondanks je gebrek aan interesse erin om ze zo te kunnen indelen als iets voor psychologen?

jaime91

Avatar

Wat ziet die gast er gevaarlijk uit zeg. Wauw! En wat het verhaal van deze film betreft dat klinkt ook supertof. Ik hou wel van die comeback verhalen, alla Rocky. Ben heel benieuwd.

Decepticon

Avatar

benjamin "Dat snap ik nu niet echt zo goed: heb je nu meerdere van die filmpjes bekeken ondanks je gebrek aan interesse erin om ze zo te kunnen indelen als iets voor psychologen?"
Nee, ik heb geen enkele bekeken, omdat ik geen boodschap heb aan complete analyses van films.
Lekker discussieren over films, ala, tot daar aan toe, dat is leuk om te doen, maar om een film compleet te analyseren nee en ook nog (voor) op youtube, nee.
En dan ook nog eens een film als Enemy, lijkt me gewoon iets voor psychologen. :P
Begrijp me niet verkeerd, ik houd ook van diepgaande films, maar Enemy vind ik echt 3x niks, ik vind het een saaie film, die imo gewoon nergens over gaat. Terwijl ik de trailer wel heel goed en intrigerend vind.
Een film met als thema angst kan imo wel beter verfilmd worden.

YOLO

Avatar

Decepticon "Daar hadden ze nu juist helemaal niet iemand anders voor in moeten huren. Dat je de films niet leuk vind of jou genres niet oké, maar ook in die films doet hij juist uitstekend zijn werk en komen die films alleen maar ten goede.
Metname in Love & Other Drugs, dat is imo ook een kwalitief goede film."

Staat los van zijn optreden. Hij doet zijn meer zijn uitstekende werk in Enemy en in Nightcrawler dan in Love & Other Drugs. Het is het karakter materiaal waar hij mee moet werken.

Decepticon "Enemy gaat idd over angst, maar dat wordt imo niet goed overgebracht, dat stukje op het eind wat betrekking heeft tot arachnofobie gaat ook echt nergens over."

Maar het heeft niks met arachnofobie te maken, maar met gynofobie te maken. ;)

NWRfan

Avatar

Prisoners vorig jaar de beste film van het jaar.
Enemy dit jaar de beste film van het jaar en ook Nightcrawler komt wel in de top 5 denk ik. Daarvoor films als End of Watch en Source Code en natuurlijk de klassieker Donnie Darko. Jake Gyllenhaal is uitgegroeid tot een van mijn favoriete acteurs en is misschien wel de beste van zijn generatie (imo samen met Bale, Hardy en Gosling). En hoewel ik niet echt een fan ben van deze regisseur, kan ik niet wachten op de film.

xarkov

Avatar

Door de jaren heen ben ik fan geworden van Jake. Hij kiest bijna altijd interessante rollen en films. Ben benieuwd. Foto ziet er iig tof uit.

Alleen dat 50 cent erin meespeelt is wel een rode vlag. Ik vraag me af of hij gecast wordt of dat hij zichzelf inkoopt.

B@chelor

Avatar

Ik herken hem niet eens ;) (ben gelukkig niet de enige)

Leuke acteur. Wil Nightcrawler nog steeds zien.

NieuwsFilm

meest populair