Southpaw (2015)

Believe In Hope.

Jake Gyllenhaal heeft hard geknokt om een aan lager wal geraakte bokser te vertolken, maar die inspanning wordt niet beloond met een creatief en diepgravend scenario.
play

6,5 details

  • 124 Min
  • Actie
  • Drama
  • Sport
  • Thriller
  • Verenigde Staten
124 Min Verenigde Staten

Bokser Billy Hope vraagt trainer Tick Wills om te helpen zijn carrière en leven weer op de rails te krijgen. Hij verloor zijn vrouw bij een tragisch ongeluk en zijn dochter aan de kinderbescherming. De enige manier die Billy kan bedenken? Een comeback maken in de boksring.

Regie
Antoine Fuqua
Cast
Jake Gyllenhaal, 50 Cent, Rachel McAdams, Forest Whitaker, Naomie Harris, Beau Knapp, Oona Laurence, Miguel Gomez, Lisa Young Robinson, Dominic Colon, Victor Ortiz, Skylan Brooks, Jose Caraballo, Malcolm M. Mays, Aaron Quattrocchi.
Budget
$ 30.000.000
Opbrengst
$ 52.267.135
Release
24.07.2015
Release NL
10.09.2015
Release DVD
12.01.2016

Filmtotaal Recensie

Regie: Antoine Fuqua | Cast: Jake Gyllenhaal (Billy Hope), Rachel McAdams (Maureen Hope), Oona Laurence (Leila Hope), Forest Whitaker (Tick Willis), 50 Cent (Jordan Mains), Miguel Gomez (Miguel Escobar), e.a. | Speelduur: 123 minuten | Jaar: 2015

Acteurs kunnen best ver gaan om in de huid van hun personage te kruipen. Hoe goed je 'method acting'-techniek ook is, het kan helpen om een complete gedaantewisseling te ondergaan als acteur om je een rol eigen te maken. Zo veranderde de bloedmooie Zuid-Afrikaanse Charlize Theron voor Monster in een stuk 'trailer trash' met heel wat kilootjes meer, at Jared Leto zich ziek aan hamburgers toen hij de goedgevulde gedaante van Lennon-moordenaar Mark Chapman aannam en hongerde Christian Bale zichzelf flink uit voor de thriller The Machinist. Het is bewonderenswaardig wat de acteurs over hebben voor hun werk (en een flink gevulde portemonnee), maar deze extreme vorm van toewijding is niet altijd genoeg om lof te oogsten voor hun noeste arbeid. Als een scenario tegenwerkt, blijft er weinig over om je kunnen te demonstreren.

Dat is nu precies het euvel bij het boksdrama Southpaw. De hoofdrol was oorspronkelijk ingeboekt voor rapper Eminem, maar toen Slim Shady besloot zich toch weer meer op zijn muziekcarrière te richten, ging de klus naar Jake Gyllenhaal. De Donnie Darko-acteur ging er vol voor en zag meer sportscholen van binnen dan logischerwijs goed is voor een mens. Een opgepompte, droog getrainde Gyllenhaal dook vervolgens de ring in om de succesvolle, fictieve vechter Billy Hope neer te zetten. In zijn gewichtsklasse is Hope de beste van de aardkloot. Hem gaat dan ook alles voor de wind: naast een blokjesbuik heeft hij een wonderschone vrouw, een pientere bijdehante dochter, een kast van een huis en een goedgevulde bankrekening. Bovendien geniet hij veel aanzien bij zowel vriend als vijand. Als je zo veel hebt kun je het ook allemaal weer kwijtraken. En dat is ook precies wat filmmaker Antoine Fuqua van plan is met het overdonderende geluk van Hope. Na een tragisch ongeval moet hij als weduwnaar door het leven, verliest hij zijn kind aan de kinderbescherming, moet hij noodgedwongen zijn handdoek in de ring gooien en de sleutels van zijn immense villa inleveren.

videotrailers & clips

alle artikelen (7)

Southpaw Nieuwsberichten

Laatste reacties

MovieMazzter

"...Boksfilms en Amerikaanse sportfilms in het algemeen behoren niet tot mijn favoriete genre. Ik denk d......"

Southpaw

acties