Blu-ray

Blu-Ray Review: Southpaw

Basic uitgave van een even zo basic boksfilm met Jake Gyllenhaal.

door Bram de Groot om 13:00 in Blu-ray


Regie: Antoine Fuqua | Cast: Jake Gyllenhaal (Billy Hope), Rachel McAdams (Maureen Hope), Oona Laurence (Leila Hope), Forest Whitaker (Tick Willis), 50 Cent (Jordan Mains), Miguel Gomez (Miguel Escobar), e.a. | Speelduur: 96 minuten | Bioscooprelease: 10 september 2015 | FilmTotaal recensie: Southpaw

Ondanks dat zijn films financieel redelijk bleven presteren, wist Antoine Fuqua na zijn topper Training Day (2001) niet echt meer te overtuigen. De afgelopen jaren is hij weer helemaal back in business met de financiële successen Olympus Has Fallen (2013) en The Equalizer (2014). In 2015 leverde hij Southpaw af en voor deze boksfilm had hij de beschikking over één van Hollywoods grootste namen van het moment: Jake Gyllenhaal.

De film blijkt achteraf geen enorm succes, maar een enorme tegenvaller is het ook niet. Southpaw kijkt lekker weg en herbergt een aantal opvallende rollen. Opnieuw leeft Gyllenhaal - die in een vroeg stadium de hoofdrol overnam van rapper Eminem - zich helemaal uit als de gevallen boksheld en Rachel McAdams en Forest Whitaker weten ook te overtuigen. In Nederland liep het het publiek niet storm voor de film en mogelijk daarom heeft Entertainment One een zeer basic Blu-ray uitgave in het schap gelegd.

Synopsis

Groot bokskampioen Billy Hope heeft alles wat zijn hartje begeert: een glansrijke carrière, een prachtig huis en een gelukkige familie. Hij belooft zijn vrouw Maureen echter te stoppen met boksen om meer tijd door te brengen met hun dochter Leila. Juist dan slaat het noodlot toe en verliest Billy alles wat hem lief is. Alle hoop lijkt verloren, tot Billy in contact komt met oud-bokser Tick. Langzaam begint de sportkampioen de weg terug naar de ring te vinden wat tegelijkertijd een kans is op een nieuw bestaan voor hem en zijn dochter.


Waardering

Op Rotten Tomatoes is Southpaw op een haar na niet "rotten" met 60 procent. De IMDb noteert een nette 7,5 na ruim 116 duizend stemmen. De bezoekers van FilmTotaal beoordelen het boksdrama met een iets mindere 6,9 (Stem zelf). FT-recensent Arjan Welles kwam tot drie sterren naar aanleiding van zijn recensie.

Reactie bezoeker FilmTotaal

...Ik vond het een ijzersterke film, met geweldige acteerprestaties van Jake en Forest en een aangrijpend, meeslepend verhaal. Ik zou de film bij iedereen aanraden... - PRIME

Box Office

Het productiebudget van Southpaw bedroeg zo'n $30 miljoen. In het eerste landelijke weekend in de States verdiende de boksfilm een prima $16,7 miljoen en eindigde na 15 weken op $52,4 miljoen. Wereldwijd kwam de teller uit op een modale $91,6 miljoen. De opbrengst in Nederland stokte op zo'n 3 ton in dollars.Film: Southpaw | Discs 1 x Blu-Ray | Retail release: januari 2015 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (1.85 : 1) | Geluid: Engels DTS-HD 5.1 | Ondertitels: Nederlands | Extra's: geen | EAN: 8713045245689 | Ook verkrijgbaar op: Dvd | Met dank aan: Entertainment One

De schijf van deze Blu-Ray uitgave van Southpaw zit vastgeklikt in een standaard amaray Blu-Ray keepcase. Voor de vormgeving van de cover is gekozen voor een van de filmposters met daarop Gyllenhaal en McAdams.

Beeld & geluid

De beeldkwaliteit van deze eOne-uitgave oogt over het algemeen netjes, met fraaie kleuren en een doorgaans prima scherpte. Minder zijn de donkere delen in het beeld. Deze blijken (veel) te zwart waardoor details worden opgeslokt. Dit valt vooral op bij donkere outfits en uiteraard de meer donkere scènes. Jammer. Het geluid, met de nodige muzikale ondersteuning, wordt aangestuurd met een prima DTS-HD 5.1 geluidstrack.

Bonusmateriaal

Entertainment One heeft geen moeite genomen om de schijf te voorzien van enig bonusmateriaal. Dit terwijl buitenlandse uitgaven wel beschikken over aardige extra's, zoals een flinke reeks verwijderde scènes en een inhoudelijke featurettes. De Nederlandse fans zijn toegewezen op een aantal online featurettes.

Aardige boksfilm, maar te mager om echt op te vallen; op een basic Blu-ray uitgave

De boksfilm Southpaw weet zeker te entertainen, vooral door de prima rollen van de bekendste namen. Helaas weet de film van Antoine Fuqua niet de gevoelige snaar te raken om door te gaan als een klassieker in het genre. Nog dit jaar zien we van regisseur Fuqua een grootse remake, namelijk The Magnificent Seven met namen als Chris Pratt, Denzel Washington, Ethan Hawke en Vincent D'Onofrio.

De Blu-ray uitgave van Southpaw is helaas een redelijk lege huls, met alleen de hoofdfilm in een degelijke kwaliteit. Hieronder de online featurette 'Story':


Bekijk op deze pagina méér Blu-Ray Reviews van FilmTotaal

1 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Decepticon

Avatar

Ik vind dit ook een hele goede film en deed me denken aan Rocky.
Deze film raad ik ook zeer zeker aan, moet je gezien hebben, vooral als je van dit soort films houdt.

NieuwsFilm

meest populair