Baantjer - De Film

Productiebedrijf Endemol werkt samen met RTL Nederland aan een Baantjer speelfilm. Na de boekenreeks en de televisieserie zijn de belevenissen van inspecteur De Cock in de toekomst dus ook op het witte doek te zien, aldus W. Zijlstra, producent drama bij Endemol, dinsdag.

De financiering is nog niet helemaal rond, zo zijn de makers nog in gesprek met het filmfonds. Gezien de bekendheid en populariteit van Baantjer verwacht Zijlstra echter dat het geld er wel komt.

Het project kreeg voorlopig de werktitel Baantjer - de film, omdat het precieze script pas wordt uitgewerkt als het budget helemaal rond is. Endemol wil komend voorjaar beginnen met de opnames. De vaste cast van de tv-serie wordt uitgebreid met een aantal ,,leuke gastrollen'', aldus Zijlstra. Hij heeft naast een Nederlandse schrijver ook een Engelsman ingehuurd die veel kaas heeft gegeten van het maken van thrillers. Volgens Zijlstra is dat genre in Engeland namelijk beter ontwikkeld.

Voor Endemol is het de tweede speelfilm na het maken van de rolprent over de clown Pipo. Omdat het televisielandschap tegenwoordig nogal in beweging is, wil Endemol meer gaan doen met speelfilms. ,,Het is voor ons geen speerpunt, maar films horen er zeker bij. We hebben nog een aantal plannen in het verschiet. Eén speelfilm per jaar maken, zou mooi zijn'', schetst Zijlstra.



NieuwsFilm

meest populair