Arthouse

Night Eyes geselecteerd voor thrillerfestival in LA

Enige Nederlandse coproductie op het Los Angeles Thriller Film Festival.

door Michelle Iwema op 30.11.2014 om 20:55 in Arthouse
Night Eyes van de Nederlandse regisseur David Cocheret is geselecteerd voor het Los Angeles Thriller Film Festival. Dit zal half december in LA worden gehouden. Night Eyes is een verfilming van de roman Nachtogen van schrijver Jack Lance, die als bijnaam onder liefhebbers de Nederlandse Stephen King heeft.

De film, die gaat over iemand die wordt gestalkt door een ex, beleefde begin november in de nieuwe JT Bioscoop in Hilversum haar première als openingsfilm van de negende editie van Scenics. Die locatie was niet voor niets gekozen; regisseur Cocheret werkte daar vroeger namelijk zelf.

Met deze thriller levert Cocheret zijn eerste langspeelfilm als regisseur af. In De Gooi-en Eemlander vertelde hij hoe hij Night Eyes in zeer korte tijd opnam, namelijk 12 dagen."Het is een low budgetfilm," aldus Cocheret. "Hij is echt ongeveer voor niks gemaakt. [..] Omdat het budget beperkt was, heb ik gezocht naar een scenario met weinig locaties en geen helicopters en grote politieachtervolgingen, maar waar wel spanning in zit. Ik ben van de duistere en donkere films. Geen bloed hoor. Ik ben gek op filmmakers die suspence creëren. Tarantino en Hitchcock. Je weet dat er iets gaat gebeuren en toch ben je verrast als er dan wat gebeurt."

0 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

NieuwsFilm

meest populair