Cate Blanchett als de gemene stiefmoeder op poster 'Cinderella'

Het nieuwe Walt Disney live-action sprookje slaat duidelijk in ander richting in dan de voorgangers.

Enkele weken geleden zagen we de eerste trailer voorbijkomen van Walt Disneys nieuwste live-action sprookjesfilm Cinderella. De opvolger van films als Alice in Wonderland (2010) en Maleficent (2014) lijkt een stuk minder actierijk te zijn en ook onderstaande poster van actrice Cate Blanchett als de gemene stiefmoeder Lady Tremaine wijst erop dat we waarschijnlijk een soort fantasierijke kostuumfilm te zien krijgen, uiteraard met de nodige Disney invloeden.

Het titelpersonage in de film van regisseur Kenneth Branagh (Thor, 2011 en Jack Reacher, 2012) wordt gespeeld door Lily James en andere rollen zijn voor Richard Madden en Helena Bonham Carter. Op onderstaande foto wordt Blanchetts Tremaine geflankeerd door Cinderella's stiefzussen, gespeeld door Holliday Grainger en Sophie McShera. Vanaf 18 maart in de bioscoop.



Cinderella is een weeskind dat door haar stiefmoeder en stiefzussen onrechtvaardig wordt behandeld. Op een dag ontmoet ze in het bos een charmante vreemdeling met wie ze zich gelijk verwant voelt. Wanneer de koning een open uitnodiging voor een feest stuurt naar alle maagden van het land, hoopt ze dat de vreemdeling ook van de partij is. Maar haar stiefmoeder verbiedt haar te gaan en verscheurt Cinderella's jurk.



NieuwsFilm

meest populair