Blu-ray

Blu-Ray Review: The Purge: Anarchy

Zowaar een beter tweede deel over de vermoedelijk behoorlijk intrigerende jaarlijkse Zuivering.

door Bram de Groot op 06.12.2014 om 14:43 in Blu-ray


Regie: James DeMonaco | Cast: Frank Grillo (Sergeant), Carmen Ejogo (Eva Sanchez), Zach Gilford (Shane), Kiele Sanchez (Liz), Zoë Soul (Cali), Michael K. Williams (Carmelo), Justina Machado (Tanya), Jack Conley (Big Daddy) e.a. | Speelduur: 104 minuten | Bioscooprelease: 24 juli 2014 | FilmTotaal recensie: The Purge: Anarchy

Na het onverwachte en enorme succes van het eerste deel werd het vervolg The Purge: Anarchy razendsnel uit de grond gestampt. Aangezien het eerste deel niet enorm goed werd ontvangen, was menigeen redelijk sceptisch over de opvolger. Toch wist regisseur James DeMonaco en de compleet nieuwe cast, waaronder Frank Grillo, een degelijke horrorthriller uit de hoge hoed te toveren. Anarchy was niet alleen net even wat beter dan het eerste deel, maar liet ook veel meer zien van de jaarlijkse Zuivering.

Het origineel uit 2013 werd ook financieel overtroffen. Waar The Purge met Ethan Hawke nog uitkwam op een kleine $90 miljoen, tikte het beter ontvangen Anarchy de $110 miljoen aan aan de wereldwijde bioscoopkassa. Onlangs zond Universal Pictures de Blu-Ray uitgave het schap in.

Synopsis

Wanneer dit jaar de Zuivering begint, zint de raadselachtige eenling Leo op wraak voor de dood van zijn zoon. Eva, een alleenstaande moeder, wordt gedwongen om samen met haar dochter Cali haar apartement te verlaten als ze worden aangevallen. Shane en Liz, een jong stel, worden slachtoffer van een carjacking. Ze vinden toevlucht in Leo's gepantserde auto, Shane en Liz gaan samen met de drie vreemden de strijd aan. De groep zal nu ontdekken hoe ver ze gaan om zichzelf en de anderen te beschermen, wanneer zij vechten om de nacht te overleven.


Waardering

Op Rotten Tomatoes is The Purge: Anarchy net niet "Fresh" met 56 procent. De IMDb noteert een redelijke 6,5 bij ruim 45 duizend stemmen. De bezoekers van FilmTotaal beoordelen de horrorthriller met een vergelijkbare 6,3 (Stem zelf). FT-recensent Jelle Fastenau gaf alsnog drie sterren naar aanleiding van zijn recensie.

Reactie bezoeker FilmTotaal

...Best nog spannende film, geeft beetje Escape From NY vibe, kon me wel vermaken. Leuk hersenloos vermaak... ...Durf toch nog wel te zeggen dat deel twee beter is dan het eerste deel. - The one and only Mark

Box Office

Het productiebudget van The Purge: Anarchy bedroeg zo'n $9 miljoen. In het eerste landelijke weekend in de States verdiende het een uitstekende $29,8 miljoen en eindigde uiteindelijk op een fraaie $71,9 miljoen. Wereldwijd kwam de teller uit op een uitstekende $110,6 miljoen. De opbrengst in Nederland stokte op zo'n zeven ton in dollars.


Blu-Ray: The Purge: Anarchy | Discs 1 x Blu-Ray | Retail release: november 2014 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (2.40 : 1) | Geluid:: Engels DTS-HD MA 5.1 | Ondertitels: o.a. Nederlands, Frans | Extra's: Behind the anarchy | Deleted scenes | EAN: 5053083004811 | Ook verkrijgbaar op: 1 disc Dvd | Met dank aan: Universal Pictures

Deze single disc Blu-Ray uitgave van The Purge: Anarchy bestaat uit een standaard Amaray Blu-Ray keepcase, met daarin de Blu-Ray-schijf en een code om de digitale Ultraviolet HD-versie te bemachtigen. De vormgeving van de cover komt overeen met de teaserposter.

Beeld & geluid

Universal Pictures levert een degelijke schijf af. Het beeld met een verhouding van 2.40 : 1 heeft prima kleuren en is mooi scherp. De zwartwaarden zijn redelijk waardoor de details veelal goed behouden blijven in de donkere scènes en donkere delen in het beeld. Ook is er geen schokkende grain aanwezig, waardoor het beeld lekker strak en modern aanvoelt. De DTS-HD track laat nog redelijk wat surround effects horen en uiteraard zijn bij deze horrorthriller voldoende geluidseffecten ingezet om je nog even extra te doen laten schrikken. Nette schijf.

Extra's

Universal heeft een beperkt aantal extra's op de schijf gezet. Naast een reeks van vijf redelijke verwijderde scènes kun je Behind the Anarchy aanzetten. Via deze bijna tien minuten durende featurette kun je kijkje achter de schermen nemen met leuke interviews van cast & crew en wat beelden vanaf de set.

Beter tweede deel die lekker wegkijkt, op een standaard Blu-Ray uitgave

Net als het eerste deel, dat zeker niet zo slechts is als soms wordt gezegd/geschreven, weet The Purge: Anarchy de aandacht vast te houden. Het gegeven van de Zuivering zal waarschijnlijk menigeen intrigeren en dat is vermoedelijk gelijk de reden waarom de horrorthrillers zo enorm scoren aan - voornamelijk - de Noord-Amerikaanse bioscoopkassa. Het derde deel is ondertussen aangekondigd en verschijnt naar verwachting in 2016 in de bioscoop.

Deze Blu-Ray uitgave van The Purge: Anarchy is erg degelijk. Het beeld en geluid behoren tot een bovengemiddelde kwaliteit en er zijn slechts een beperkt aantal extra's toegevoegd. Hieronder de online featurette "A Look Inside":


Bekijk op deze pagina méér Blu-Ray Reviews van FilmTotaal

2 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Pete_027

Avatar

Dit deel was inderdaad beter dan het eerste, maar naar mijn mening valt er veel meer te halen uit dit idee dan wat we tot nu toe hebben gezien.

Dit deel, net als de eerste, was nergens echt spannend of gore en ik verwacht bij zoiets ook totale chaos maar waar was die:?

Aramius

Avatar

Eerste was aardig goed vond ik 7/10.
2e een stuk beter 8/10.
Benieuwd naar de derde hopelijk houden ze de stijgende lijn vast.

NieuwsFilm

meest populair