The Purge: Anarchy (2014)

An American tradition

Het snelle vervolg op het onverwachte kassasucces van verleden jaar kent nog steeds zijn gebreken, maar heeft een stuk meer vermaak te bieden.
play

5,8 details

  • 103 Min
  • Actie
  • Horror
  • Thriller
  • Verenigde Staten
  • Frankrijk
103 Min Verenigde Staten

Een jong koppel probeert op straat te overleven als hun auto kapot gaat tijdens de jaarlijkse Purge.

Alt titel
The Purge 2
Regie
James DeMonaco
Cast
Frank Grillo, Keith Stanfield, Michael K. Williams, Carmen Ejogo, Edwin Hodge, Jack Conley, John Beasley, Zach Gilford, Noel Gugliemi, Kiele Sanchez, Castulo Guerra, Justina Machado, Niko Nicotera, Zoe Borde, Roberta Valderrama.
Budget
$ 9.000.000
Opbrengst
$ 108.782.847
Release
17.07.2014
Release NL
24.07.2014
Release DVD
18.11.2014

Filmtotaal Recensie

Regie: James DeMonaco |Frank Grillo (Sergeant), Carmen Ejogo (Eva Sanchez), Zach Gilford (Shane), Kiele Sanchez (Liz), Zoë Soul (Cali), Michael K. Williams (Carmelo), Justina Machado (Tanya), Jack Conley (Big Daddy) e.a. | Speelduur: 104 minuten | Jaar: 2014

Het eerste deel in de Purge-reeks pakte niet helemaal uit zoals de bedoeling was. Vooruit, aan de kassa’s bleek James DeMonaco’s mix tussen slasher en thriller een goudmijn en haalde veel meer op dan zijn oorspronkelijke (slechts drie miljoen dollar bedragende) budget. Toch voelde een groot gedeelte van het publiek zich na afloop enigszins bestolen: het originele uitgangspunt bleek namelijk niet veel meer dan een kapstok voor de zoveelste clichématige home invasion thriller. Het is goed om te zien dat DeMonaco de kritiek bij het maken van een vervolg ter harte heeft genomen. Het tweede hoofdstuk Anarchy kent nog steeds zijn tekortkomingen, maar is absoluut een verbetering ten opzichte van zijn voorganger.

Het meest teleurstellende aan het vorig jaar verschenen The Purge is dat de film zich slechts focuste op het lot van één rijke familie. Als kijker konden we hierdoor niet meer dan een glimp opvangen van de volledige anarchie die de jaarlijkse zuivering te bieden heeft. Ook DeMonaco lijkt dit begrepen te hebben en kiest dit keer voor een grootschaligere setting. Het uitgangspunt blijft onveranderd: voor één nacht per jaar wordt alle misdaad toegestaan, met alle gevolgen van dien.

videotrailers & clips

alle artikelen (11)

The Purge: Anarchy Nieuwsberichten

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

The Purge: Anarchy

acties