Featured

Alles over 'The Purge: Anarchy'

Vervolg op de horrorhit uit 2013.

door Jim Pedd op 21.07.2014 om 10:28 in Featured
Komende donderdag komt de film The Purge: Anarchy uit in de bioscopen. Daarom zetten we in deze rubriek alvast wat feiten op een rij die je moet weten voordat je de bioscoop inwandelt. De film gaat op 24 juli in première.

The Purge: Anarchy


Duur: 130 minutenGenres Actie, Horror, ThrillerBudget: ?
...
...
...

Cast & Crew:
RegieJames DeMonacoScenario James DeMonacoFrank Grillo Leo BarnesCarmen Ejogo Eva SanchezZach Gilford ShaneKiele Sanchez LizZoë Soul Cali
...
...
...
...
...
...
...

Synopsis
The Purge is een avond waarin alle misdaad legaal is en waarop alle ziekenhuizen, brandweerstations en politiestations in de Verenigd Staten gedurende een periode van twaalf uur gesloten zijn. In 2023, een jaar na de gebeurtenissen in The Purge, rijden Shane (Gilford) en Liz (Sanchez) naar het huis van een van hun zussen in Los Angeles, maar komen ze plotseling zonder benzine te zitten. Dan begint de Purge en moeten ze vluchten voor een groep gemaskerde aanvallers op motoren en mini-bikes. Ondertussen gaat Leo Barnes (Grillo) naar buiten om de man die zijn zoon vermoordde op te gaan en vluchten moeder Eva (Ejogo) en haar dochter Cali (Soul) weg uit hun appartement dat aangevallen wordt door een onbekende groep van goed bewapende aanvallers. De groep van vijf probeert samen de nacht te overleven en wordt langzaamaan onderdeel van een opstand die broeit tegen de bedenkers van de Purge.

Beterschap

Ondanks de negatieve recensies (op RottenTomatoes scoorde de film slechts 38 procent op basis van 134 getelde recensies) van het origineel, besloten filmstudio's Universal Pictures en Blumhouse al snel groen licht te geven voor een vervolg. Hoe kun je ook anders, met zo'n opbrengst? Op een productiebudget van drie miljoen dollar, verdiende The Purge wereldwijd 89 miljoen dollar. Gelukkig belooft regisseur James DeMonaco beterschap in een interview met Screencrush.

"Ik begrijp de frustratie over de eerste film," vertelde DeMonaco. "Als ik die film zou zien, zou ik ook gefrustreerd zijn. Want je belooft een concept dat zich in het hele land afspeelt en dan geef je me dit." Wellicht is het meest sprekende dat DeMonaco de voortiteling (onderaan kun je die bekijken) van de film het beste deel vindt.

"Ik weet nog dat ik de eerste versie van de film zag en zei, 'Het is me te claustrofobisch,'" ging hij verder. "Misschien weet je nog hoe de voortiteling eruit zag, die bestond uit beelden van veiligheidscamera's. Daarop kon je mensen vermoord zien worden. Dat was het beste deel van de film."

Ditmaal speelt de film zich dus in de buitenwereld af en het is de bedoeling om ook toekomstige films zich in de buitenwereld af te laten spelen. "Ik geloof dat de revolutie en de samenzwering van de regering interessante zaden zijn om te laten bloeien."

Box office prestaties

Het budget van The Purge: Anarchy is niet bekend, maar de kans is groot dat de studio's meer geld in de productie in hebben gestoken. Een vervolgfilm kost bijna altijd meer dan het origineel. Maar ook het uitgangspunt van deze film is anders dan het origineel en vereist daardoor een groter budget. In plaats van gelimiteerd te zijn tot één gebouw, speelt de film zich immers buitenshuis af, waardoor we dus meerdere locaties mogen verwachten.

De laatste voorspellingen suggereren dat Anarchy het iets minder goed zal doen dan zijn voorloper. De film zou in totaal zo'n 58 miljoen dollar verdienen in de Verenigde Staten, waar The Purge nog goed was voor 64,4 miljoen dollar. Als die trend in de rest van de wereld ook gevolgd wordt, verdient de vervolgfilm dus iets minder dan zijn voorloper. Verder zal Anarchy in Nederland ook geen gigantisch bedrag ophalen. Zijn voorloper verdiende nog 468.551 euro en de kans lijkt groot dat The Purge: Anarchy het niet veel beter zal doen.

Eerste reacties

Tot nu toe zijn recensenten positiever over het vervolg dan over het origineel. Waar die nog een percentage van 38 procent behaalde op RottenTomatoes, staat Anarchy tot nu toe op een percentage van 53 procent. Daarbij zijn al 77 recensies bekeken. "Anarchy is een lichte verbetering op zijn voorganger, maar zal nooit zo slim zijn als hoe de film over poogt te komen."

Trivia

De kans lijkt groot dat er een opstand uitbreekt in deze film: steeds meer inwoners zijn het niet met het fenomeen van The Purge eens. James DeMonaco bedacht het uitgangspunt van de film toen hij te maken kreeg met een ruzie in het verkeer.

•


•

4 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

benjamin

Avatar

Lijkt dus met andere woorden een film die echt iets doet met het concept - heb nooit echt begrepen wat voor verschil zo'n purge maakt in een zoveelste home invasion prent.

Rich Art

Avatar

Het budget van The Purge staat in het Boxoffice artikel. ;)

JamesBond

Avatar

Het budget van 'The Purge: Anarchy' is ofwel $9 miljoen en de speelduur is 103 minuten, geen 130 Smiley face

Scheerzeep

Avatar

Rich Art "Het budget van The Purge staat in het Boxoffice artikel. ;)"


Ik wou al zeggen, ik heb het toch ergens gelezen :p

NieuwsFilm

meest populair