The Purge (2013)

One night a year, all crime is legal.

Wetten zijn er niet voor niets, zo blijkt maar weer in The Purge.
play

5,2 details

  • 85 Min
  • Horror
  • Sci-Fi
  • Thriller
  • Verenigde Staten
  • Frankrijk
85 Min Verenigde Staten

In deze sci-fi thriller besluit de Amerikaanse overheid jaarlijks een periode van 12 uur in te stellen waarin alle illegale activiteiten legaal zijn. Het grote voordeel hiervan - aldus de film - is dat hiermee de misdaadcijfers enorm dalen. Het gevolg is wel dat ook de onschuldige burgers de dupe zijn van de criminele wandaden.

Regie
James DeMonaco
Cast
Ethan Hawke, Lena Headey, Chris Mulkey, Edwin Hodge, Rhys Wakefield, Arija Bareikis, Max Burkholder, Tom Yi, Alicia Vela-Bailey, Adelaide Kane, Tony Oller, Peter Gvozdas, Tisha French, John Weselcouch, Dana Bunch.
Budget
$ 3.000.000
Opbrengst
$ 89.328.627
Release
06.06.2013
Release NL
18.07.2013
Release DVD
03.12.2013

Filmtotaal Recensie

Regie: James DeMonaco | Cast: Ethan Hawke (James Sandin), Lena Headey (Mary Sandin), Max Burkholder (Charlie Sandin), Adelaide Kane (Zoey Sandin), Tony Oller (Henry), e.a. | Speelduur: 85 minuten | Jaar: 2013

Wat als mensen ongestraft het recht in eigen hand zouden mogen nemen? In The Purge krijgen Amerikaanse burgers eens per jaar de mogelijkheid zich helemaal uit te leven, zelfs te moorden zonder dat daar een straf tegenover staat. De meeste mensen zijn er blij mee. Het is een uitlaatklep en daarmee een manier om de criminaliteit laag te houden. Maar als je slachtoffer wordt, zou het toch erg fijn zijn als je de politie even kon bellen.

The Purge speelt zich af in de nabije toekomst, waar Amerika na jarenlange ellende dankzij nieuwe Founding Fathers weer op heeft weten te krabbelen. Hun geheime wapen? De jaarlijkse 'Purge'. Voor mensen zou het zo fijn zijn om af en toe terug te gaan naar hun oerinstinct, dat ze de rest van het jaar geen geweld nodig hebben in hun leven. De slachtoffers zijn meestal de zwakkeren van de samenleving zoals zwervers. Het wordt dus meteen als een goede 'natural selection' gezien. Zij dragen immers toch niets bij aan de maatschappij.

videotrailers & clips

alle artikelen (5)

The Purge Nieuwsberichten

Laatste reacties

Tarkus

"...Redelijke thriller, met goede vertolkingen. Het scenario rommelt hier en daar wat, vooral het einde......"

pringles

"...Interessant gegeven, maar teleurstellend uitgewerkt..."

DashX

"...De film begon echt sterk, maar zakte halvewege in het film en wat een zwak einde. Hoop dat het vervo......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

The Purge

acties