Uitslag POLL: "3D weg ermee"

Bijna 80 procent vindt het niet erg als films niet meer in 3D verschijnen.

In de POLL Wel of geen 3D legden we de FilmTotaal-bezoekers een drietal vragen voor met betrekking tot de 3D-voorstellingen die alweer ruim vijf jaar onderdeel uitmaken van de bioscoopzaal. Na bijna 1.700 stemmen per deelvraag kunnen de uitkomsten uiteengezet worden.

Bijna tweederde vindt 3D geen goede toevoeging
De eerste vraag 'Vind jij 3D een goede toevoeging aan bioscoopfilms?' beantwoordde maar liefst 61 procent met een 'NEE'. Van de overige stemmen ging 31 procent naar de optie 'JA'. Hieruit kan geconcludeerd worden dat het merendeel van het publiek weinig enthousiast wordt van 3D-films in de bioscoop. Uit de reacties blijkt dat bioscoopbezoekers films die (grotendeels) zijn opgenomen met 3D-camera's - zoals Avatar (2009) Gravity (2013) - en animatiefilms in 3D wel kunnen waarderen.



Ruim de helft van de bioscoopbezoekers ontloopt 3D-voorstellingen
De tweede vraag 'Ontloop jij films omdat ze alleen in 3D te zien zijn?' toont aan dat bijna de helft (46 procent) films niet ontloopt als deze alleen in 3D te zien zijn. Dit lijkt een flink percentage, maar dit betekent wel dat maar liefst 54 procent wél filmvertoningen in 3D mijdt. Een flink aantal FilmTotaal-bezoekers (27 procent) laat zelfs blijken dat ze 3D-voorstellingen meestal of altijd ontlopen.



Vier op de vijf vindt het niet erg als 3D verdwijnt
De derde en laatste vraag 'Zou je het erg vinden als films niet meer in 3D in de bioscoop verschijnen?' wordt met maar liefst 79% beantwoord met 'NEE'. Slechts een vijfde van de deelnemers zegt dat ze het wel erg zouden vinden.



Conclusie
Als bovenstaande uitkomsten bij elkaar worden opgeteld, dan kan geconcludeerd worden dat het fenomeen 3D geen warm hart wordt toegedragen. Uit de reacties blijkt dat er slechts een handjevol films wordt gewaardeerd om de 3D-toevoeging. De rest van de 3D-uitvoeringen wordt als "onnodig" beoordeeld. Dat er een hogere toegangsprijs wordt berekend voor iets dat geen toegevoegde waarde heeft, wordt zwaar bekritiseerd. Ook het dragen van de 3D-bril en het krijgen van hoofdpijn zijn zaken die terugkeren in de reacties. Een van de deelnemers lijkt de uitkomst kort maar krachtig samen te vatten: "3D weg ermee".



NieuwsFilm

meest populair