Bond-film 'Spectre' ver over budget

Als het zo doorgaat, wordt het één van de duurste films ooit.

Het lijkt erop dat de nieuwe James Bond-film, Spectre, wel eens een van de duurste films ooit kan worden. Uit interne memo’s van MGM Studios, die via de hack van Sony Pictures gelekt zijn, blijkt dat de film zo’n 300 miljoen dollar kost om te maken. CNN meldt dat MGM-voorzitter Jonathan Glickman begin november e-mails stuurde aan Sony om te melden hoe het budget beperkt kon worden.

Het productiebudget moest van ergens in de 300 miljoen dollar teruggebracht worden naar zo’n 250 miljoen dollar. De kosten zijn zo hoog omdat de opname-periode alleen al 50 miljoen dollar meer kost van de vorige film. Suggesties van Glickman om het budget terug te brengen zijn als volgt:

”Villa in Rome? Het betreft een scène gedurende de nacht, dus probeer het in plaats daarvan in Londen op te nemen.”
”Er zit een vechtscène in een trein. Opnieuw! Maar gebruik minder wagons, drie in plaats van vier.”
”Vergeet de dramatische finale in de regen. Dat brengt de kosten van visuele effecten omlaag.”
”Sleep nog eens 6 miljoen dollar binnen door de moderne aspecten van Mexico extra te benadrukken, zodat er meer geld van Mexico binnenkomt.”

”We erkennen dat deze film voort moet bouwen op de vorige films en dat het publiek hoge verwachtingen heeft, maar we moeten desondanks manieren vinden om de kosten omlaag te brengen,” schrijft Glickman verder in zijn mail. Maar zonder resultaat, want Barbara Broccoli, de producent, schrijft dat er geen begraafplaats of villa te vinden valt die geschikt is voor de film en dat het aantal wagons echt nodig is.

Verder laten de mails zien dat in eerste instantie Chiwetel Ejiofor ingehuurd zou worden, maar hij was te duur. Andrew Scott speelt nu in de film en kostte één miljoen dollar minder om in te huren dan Ejiofor.



NieuwsFilm

meest populair