Tussen 10 en 12 in maart in de bioscoop

Nederlandse arthouse zal eerst bij IFFR te zien zijn.

De Nederlandse arthouse film Tussen 10 en 12 zal vanaf 5 maart te zien zijn in de bioscoop. De film werd eerder dit jaar al geselecteerd voor het prestigieuze Venice Days, het speciale parallelprogramma van het internationale filmfestival in Venetië. De film is ook geselecteerd voor het nieuwe Limelight programma van het International Film Festival Rotterdam (IFFR) van 2015.

Tussen 10 en 12 gaat over een zomerochtend tussen tien en twaalf, waarin het leven van een familie tot stilstand komt terwijl de wereld om hen heen onverbiddelijk doorgaat. Twee agenten zijn op weg om een familie een bericht te brengen dat hun leven voorgoed zal veranderen. De politieauto raakt steeds voller met familieleden die thuis, bij de kapper en van hun werk worden opgehaald. Op de achterbank van de auto is niets meer vanzelfsprekend, en terwijl het leven om hen heen absurd doorraast, beginnen de alledaagse dingen hun betekenis te verliezen.

In de hoofdrollen zullen onder meer Nasrdin Dchar, Cynthia Abma, Ko Zandvliet, Elise van 't Laar, Olga Louzgina en Raymond Thiry te zien zijn.



NieuwsFilm

meest populair