Tussen 10 en 12
Eén mededeling gooit een zorgeloos leven aan gruzelementen. De kijker is getuige. Aangrijpend en confronterend.
play

6,9 details

  • 71 Min
  • Drama
  • Familiefilm
  • Nederland
  • België
  • Frankrijk
71 Min Nederland

Tussen tien en twaalf zorgt een nieuwtje ervoor dat een familie stopt waarmee deze bezig was. Het leven om hen heen gaat door, zoals op elke andere zomerdag. Maar het op deze dag door twee officieren in een politiewagen geleverde nieuws, verandert de levens van de familie voor altijd. Terwijl hun reis voortduurt, raakt het voertuig alsmaar voller en voller met familieleden, opgehaald van huis, werk en de kapsalon. Terwijl ze op de achterbank zitten, alleen met hun gedachten over het leven, relaties en al het andere, begint het alledaagse om hen heen, langzaam zijn waarde te verliezen.

Regie
Peter Hoogendoorn
Cast
Cynthia Abma, Nasrdin Dchar, Olga Louzgina, Raymond Thiry, Ko Zandvliet, Elise van 't Laar.
Release
02.09.2014
Release NL
26.03.2015

Filmtotaal Recensie

Regie: Peter Hoogendoorn | Cast: Mike (Ko Zandvliet), Katja (Elise van ‘t Laar), Gerard (Raymond Thiry), Agent (Nasrdin Dchar), e.a. | Speelduur: 70 minuten | Jaar: 2014

Er lijkt geen vuiltje aan de lucht te zijn in de eerste minuten van Tussen 10 en 12. Twee agenten kletsen de tijd weg en even later zien we een jongen en meisje lachend in de zon wandelen. Mike beatboxt, Katja giechelt en klaagt een beetje over de bierlucht die nog van haar shirtje afkomt. Ze mag wel iets van Mikes zus lenen, er is toch niemand thuis. De twee stoeien, rollen over de bank en dansen op oude muziek. Niets aan de hand. Maar dan gaat de bel.

Alles slaat om na die eerste onbekommerde minuten. De twee politieagenten voor de deur proberen zo voorzichtig mogelijk te vertellen dat Mikes zus bij een auto-ongeluk om het leven is gekomen. De jongen slaat de deur dicht en loopt verdwaasd door het huis, zijn vriendin doet de deur maar weer open om de agenten binnen te laten. Er wordt niets gezegd of geschreeuwd. ‘Heb ik het goed gedaan?’ vraagt de diender even later zachtjes aan zijn collega, terwijl de tieners even boven zijn. Want niet alleen voor de nabestaanden is dit een moeilijke situatie.

videotrailers & clips

alle artikelen (2)

Tussen 10 en 12 Nieuwsberichten