Ruby Barnhill is Sophie in Roald Dahl-verfilming 'The BFG'

Een tijdje terug werd Mark Rylance al gecast voor de rol van de grote vriendelijke reus in Steven Spielbergs film.

Mark Rylance is sinds twee maanden de man die de grote vriendelijke reus (GVR) gaat spelen in Steven Spielbergs nieuwe verfilming van Roald Dahls The BFG. Inmiddels weten we ook wie de kleine Sophie gaat spelen. Filmstudio Dreamworks heeft naar buiten gebracht dat de tienjarige nieuwkomer Ruby Barnhill dit klusje mag gaan klaren. Ze zegt er het volgende over:

“Ik heb zo veel geluk gehad en ik ben ongelofelijk blij. Sophie gaat een prachtig avontuur beleven en ik vind het geweldig dat ik haar mag gaan spelen."

Spielberg: “Na een lange zoektocht hebben we Ruby gevonden en ik denk dat Roald zelf net zo enthousiast zou zijn geweest als wij. We hebben een geweldige Sophie gevonden.”

Het verhaal volgt een meisje genaamd Sophie. Ze ontmoet en raakt bevriend met een Grote Vriendelijke Reus. Ook al ziet hij er best intimiderend uit, de GVR blijkt een vriendelijke ziel te zijn waar de rest van de reuzen op neerkijken. De reden hiervoor is dat hij, in tegenstelling tot zijn broeders, weigert om kleine meisjes en jongens op te eten. Sophie besluit samen te gaan werken met de GVR om er voor te zorgen dat de andere reuzen de kinderen met rust laten.

Het scenario komt van Melissa Matheson (E.T.). De opnames van The BFG gaan begin 2015 van start, met een beoogde Nederlandse release op 30 juni 2016.

NieuwsFilm

meest populair