Internationale prijzen voor Shouf shouf habibi!

De Nederlandse komedie Shouf shouf habibi! doet het erg goed op buitenlandse filmfestivals. De film van regisseur Albert ter Heerdt is de afgelopen weken bekroond door jury's in Georgië en Marokko. Dit maakte Ter Heerdt maandag bekend.

De jury in Georgië prees Shouf shouf om zijn kwaliteit en zijn frisheid. In Marokko kreeg de film een speciale juryvermelding. Eerder al won de tragikomedie de publieksprijs op het Afrika-festival in het Belgische Leuven. Het Nederlands Film Festival leverde Shouf shouf begin deze maand een speciale juryprijs en de Prijs van de Nederlandse Filmkritiek op.

Volgens een zegsvrouw van Holland Film, de instantie die de belangen van Nederlandse films in het buitenland behartigt, doet Shouf shouf het inderdaad ,,bovenmodaal''. De film is inmiddels verkocht aan veertig landen, waaronder een flink aanntal landen in het Midden-Oosten. In Nederland trok Shouf shouf habibi! ruim 320.000 bezoekers.

Er wordt momenteel gewerkt aan een tweede film en een televisieserie. Shouf shouf barakka! moet najaar 2005 in première gaan. De hoofdrollen worden weer gespeeld door Mimoun Oaïssa, Touriya Haoud en Najib Amhali.



NieuwsFilm

meest populair