Première 'The Interview' afgelast om hack Sony

En de hackers bedreigen bioscopen die de film vertonen.

De hackers van Sony hebben serieuze bedreigingen geuit aan het adres van bioscoopeigenaars die The Interview zouden draaien. In een bericht roepen ze herinneringen op aan de aanslagen op 11 september 2001 op het World Trade Center in New York. Sony heeft in een reactie laten weten het te begrijpen als bioscopen de film niet willen draaien en de FBI onderzoekt de zaak.

Verder is nu ook de publiekspremière van de film afgelast, meldt THR. Ook hebben hoofdrolspelers Seth Rogen en James Franco alle persevenementen rond de film afgezegd. Sony heeft naar eigen zeggen de FBI ingelicht over de bedreigingen.

De boodschap van de hackergroep, die zichzelf Guardians of Peace noemen is als volgt:



Het Amerikaanse Department of Homeland Security laat in een verklaring weten de bedreigingen nog te analyseren, maar geen indicaties te hebben van serieuze bedreigingen. ”We analyseren op dit moment nog de geloofwaardigheid van deze statements, maar op dit moment is er geen serieuze indicatie die wijst op een actief complot tegen filmtheaters binnen de Verenigde Staten.” Toch neemt de politie in Los Angeles extra maatregelen om bioscopen te beschermen tijdens de komende feestdagen.



NieuwsFilm

meest populair