Sony brengt 'The Interview' helemaal niet uit

We krijgen de film dus nooit te zien.

Gisteren bleek al dat Sony Pictures Entertainment de controversiële film The Interview geen grootse publiekpremière zou geven. Nu heeft de filmstudio zelfs besloten om de film in zijn geheel niet uit te brengen. De film gaat dus niet in de bioscopen draaien en zal ook niet op een later moment op Dvd, Blu-ray of Video-on-demand uitkomen.

De film van Seth Rogen en James Franco was aanleiding voor een hackersgroep die zichzelf Guardians of Peace noemt, om de studio te hacken en documenten vrij te geven. Tussen die documenten zitten ook privégegevens van medewerkers van Sony, maar ook plannen voor toekomstige films en andere zaken.

De eis van de hackersgroep, die volgens de Amerikaanse overheid in opdracht van Noord-Korea werkt (dat boos zou zijn over de manier waarop Kim Jong-Un weergegeven wordt), was dat Sony de film niet uit zou brengen. In eerste instantie leek dat toch te gebeuren, maar dreigingen met aanslagen bij bioscopen die de film zouden draaien, leidden ertoe dat veel ketens besloten de film niet te draaien. Nu heeft Sony dus besloten om de film in z’n geheel niet uit te brengen.

Vanuit de filmsector wordt verontwaardigd gereageerd op de beslissing van Sony. Zo twittert Rob Lowe: "Wow, iedereen geeft toe. De hackers hebben gewonnen. Een complete overwinning voor hen." Ook andere Amerikaanse beroemdheden reageren verontwaardigd. Zo noemt Zach Braff het een vreselijke beslissing die een verkeerd voorbeeld stelt en zegt Amerikaans zakenman Donald Trump dat Sony ballen had moeten tonen.

Wat vinden jullie van de beslissing van Sony?



NieuwsFilm

meest populair