Algemeen

Sony brengt 'The Interview' helemaal niet uit

We krijgen de film dus nooit te zien.

door Jim Pedd op 18.12.2014 om 17:59 in Algemeen
Gisteren bleek al dat Sony Pictures Entertainment de controversiële film The Interview geen grootse publiekpremière zou geven. Nu heeft de filmstudio zelfs besloten om de film in zijn geheel niet uit te brengen. De film gaat dus niet in de bioscopen draaien en zal ook niet op een later moment op Dvd, Blu-ray of Video-on-demand uitkomen.

De film van Seth Rogen en James Franco was aanleiding voor een hackersgroep die zichzelf Guardians of Peace noemt, om de studio te hacken en documenten vrij te geven. Tussen die documenten zitten ook privégegevens van medewerkers van Sony, maar ook plannen voor toekomstige films en andere zaken.

De eis van de hackersgroep, die volgens de Amerikaanse overheid in opdracht van Noord-Korea werkt (dat boos zou zijn over de manier waarop Kim Jong-Un weergegeven wordt), was dat Sony de film niet uit zou brengen. In eerste instantie leek dat toch te gebeuren, maar dreigingen met aanslagen bij bioscopen die de film zouden draaien, leidden ertoe dat veel ketens besloten de film niet te draaien. Nu heeft Sony dus besloten om de film in z’n geheel niet uit te brengen.

Vanuit de filmsector wordt verontwaardigd gereageerd op de beslissing van Sony. Zo twittert Rob Lowe: "Wow, iedereen geeft toe. De hackers hebben gewonnen. Een complete overwinning voor hen." Ook andere Amerikaanse beroemdheden reageren verontwaardigd. Zo noemt Zach Braff het een vreselijke beslissing die een verkeerd voorbeeld stelt en zegt Amerikaans zakenman Donald Trump dat Sony ballen had moeten tonen.

Wat vinden jullie van de beslissing van Sony?

59 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

SeanDeNiro

Avatar

Eerst NK platbombarderen en dan de film uitbrengen. Zwak om te buigen voor een stelletje van de pot gerukte kneuzen.

Frietgezicht

Avatar

Echt heel raar dit.
Ik snap dat ze spijt hebben van deze film als ze daardoor gehackt zijn want er is veel openbaar gekomen en ik snap dat je zo'n premiere uitstelt maar de film nooit uitbrengen? Wat kunnen die hackers nog meer doen?

En hoewel ik fan ben van die Rogen en Franco combinaties lijkt deze film mij niet eens zo boeiend maar nu zullen mensen extra nieuwsgierig zijn.

Dit is wel uniek toch?Zal vast op een gegeven moment wel een keer op dvd uitkomen neem ik aan.

Ach Sony is lachertje.

Ik hoop dat FT het blijft volgen en de reacties van Franco en Rogen en andere mensen bij het project hier zal plaatsen want ben nieuwsgierig of ze politiek correct en in overleg met Sony met een statement komen of dat ze het ook een zwakke beslissing vinden.

Haha wat een centjes aan niks besteed.


Als de Russen en Duitsers ook zo gaan dreigen dan pas heeft Hollywood een probleem met badguys vinden voor hun films want Korea slaan ze wel ff over.

Banned

Avatar

Vind het ook nogal overdreven om de blu-ray of dvd niet uit te brengen…

batmaster

Avatar

Jammer. Al vanaf de eerste trailer leek het me een leuke film. De recensies zijn ook wel aardig.

johnwayne

Avatar

Ik denk dat Sony na alle idiote aanslagen die al wereldwijd hebben plaats gevonden een wijs besluit heeft genomen. Hadden ze de film uitgebracht en er was onverhoopt een gek geweest die een aanslag in een bioscoop of winkelketen (ivm verkoop dvd) pleegt, had men altijd naar Sony gewezen als zijnde schuldig aan het uitbrengen van de film ondanks de dreigementen. Ik denk dat de claims die ze dan aan hun broek krijgen hoger zijn dan het verlies van de kosten van deze film. Daarnaast is geen enkele film het waard mensenlevens te riskeren. Ik ga er bovendien van uit dat de dreiging zo reëel is dat men bij Sony niet anders meer kon.
Desondanks is het wel van de zotte dat men tegenwoordig moet zwichten voor de idioten die op deze wereld rondlopen, zonder dat men er iets tegenin kan brengen.

DeMuizenkoning

Avatar

SeanDeNiro "Zwak om te buigen voor een stelletje van de pot gerukte kneuzen."


Kneuzen zijn het zeker maar zwak om de film niet uit te brengen is onzin; Sony durft het risico niet aan te gaan, stel je voor dat er echt wat zou gebeuren en cinemas zouden worden opgeblazen of erger. Dan zou er meteen worden gezegd waarom ze dit in godsnaam door lieten gaan, en dan zit Sony nog dikker in de puree. Het mag zijn dat mensen dan gaan klagen van 'niet genoeg ballen' en 'slap dat de hackers winnen' maar zoals al boven mij word gezegd door Johnwayne het is het risico niet waard. Een flauwe pijnlijke grap of weliswaar een echte dreiging (zou goed kunnen want die Kim Jong-Un is helemaal krankjorum) het is erg dat dit gebeurt, al helemaal voor Sony waarmee het de laatste tijd sowieso niet super gaat.

jaime91

Avatar

Maar volgens Sony staan ze wel nog steeds achter de makers van The Interview. Dan is dit de perfecte manier om dat te laten zien Sony, goed bezig!

jaime91

Avatar

Banned "Vind het ook nogal overdreven om de blu-ray of dvd niet uit te brengen…"


Dat vind ik dus ook. Dat ze hem dan on-demand uitbrengen of inderdaad direct op DVD of Blu-ray.

StarWars2015

Avatar

Uhhhhh... Noord-Korea heeft met die bedreigingen vrij weinig te maken, is gewoon een ordinaire hackersgroep (Guardians of Peace) die Sony enorm pijn aan het doen is op dit moment. Daarnaast is dit gewoon het gevolg van het schrappen van The Interview, want anders kan die hackersgroep in maart weer hetzelfde uithalen.

YOLO "Daar denkt Het Witte Huis net iets anders over."
Dat kunnen ze wel mooi zeggen, maar denkt iemand nu serieus dat Noord-Korea aanslagen gaat plegen in de VS? Zodra dat gebeurt staat heel Amerika binnen 24 uur in Pyongyang.

North Korea has denied involvement in the attack, but has described it as a "righteous deed" that may have been carried out by its "supporters and sympathisers".
http://www.bbc.com/news/entertainment-arts-30507306?ocid=socialflow_twitter

De link met Noord-Korea is voornamelijk gebaseerd op Malware dat zou lijken op de Malware die gebruikt is in 2013 bij een aanval op Zuid-Koreaanse banken. http://www.nrcq.nl/2014/12/18/dit-zijn-de-grootste-slachtoffers-van-de-sony-hack

benjamin

Avatar

johnwayne "Ik denk dat Sony na alle idiote aanslagen die al wereldwijd hebben plaats gevonden een wijs besluit heeft genomen. Hadden ze de film uitgebracht en er was onverhoopt een gek geweest die een aanslag in een bioscoop of winkelketen (ivm verkoop dvd) pleegt, had men altijd naar Sony gewezen als zijnde schuldig aan het uitbrengen van de film ondanks de dreigementen. "
Inderdaad, het is te makkelijk om nu snel Sony de schuld te geven, maar stel je eens voor dat er iets gebeurt nadat die waarschuwingen er zijn.

YOLO

Avatar

Breng het iig alleen op video on demand uit. En dan nog op zoveel mogelijk kanalen (Netflix, iTunes, Hulu, Amazon Video, Xbox, Vudu, enz). Daar waar Sony iig zijn ei kwijt kan.

Anyway de/een US persvoorstelling is wel doorgegaan en moeten we het voorlopig doen met deze 2.

Papandreas

Avatar

Misschien moeten wij Quentin Tarentino bedreigen om hoe hij Nederland in Pulp Fiction liet bespreken.

Come on people, het f*cking real!!

Misschien een idee voor een script: aanslagen plegen op mensen die geen respect hebben voor vrijheid van meningsuiting...

Glennekeeeee

Avatar

Op zich begrijp ik sony wel, anderzijds, kan dit een sneeuwbaleffect veroorzaken en kunnen groepen zoals die hackers steeds hun wil opleggen door bedreigingen etc. nu ze weten dat dit lukt zal het zeker en vast niet de laatste keer zijn

JamesBond

Avatar

Wat een bullshit zeg!

ridjieddo

Avatar

Noord-Korea heeft hier toch helemaal niks mee te maken?

YOLO

Avatar

Zal The Interview alsnog Nederland bereiken?

NOS schreef vandaag:

Of de film ook in Nederland van het doek wordt gehouden is nog onduidelijk. Officieel staat de film in de planning voor eind januari. Het lijkt erop dat Universal Pictures, dat de films van Sony in Nederland uitbrengt, in crisisberaad is. Ze hebben hem nog op de rol staan en zijn niet bereikbaar voor commentaar.


En gisteren schreef de Telegraaf nog:

"Wij hebben contact gehad met distributeur Universal", legt de zegsman van Pathé uit. "En die gaat de film gewoon aanbieden in Nederland. Zolang dat het geval is, gaan wij daarin mee. Wij houden ons als bedrijf altijd buiten alle politieke of religieuze discussies. De klant moet zelf kunnen bepalen naar welke film hij of zij gaat."

Pathé heeft geen reden om aan te nemen dat de dreigementen die de hackers hebben geuit ook voor Europese bioscopen gelden.

fishhookz

Avatar

Nogmaals, Pathe gaat de film gewoon uitbrengen

sakalunga

Avatar

fishhookz "Nogmaals, Pathe gaat de film gewoon uitbrengen"


Net gezien ja.
Maar komt ie wel pas uit op 31 December 2015.

aspers

Avatar

Heel erg triest dit! De film interesseerde mij geen moer, maar dit kan gewoon niet.

Dan kunnen we net zo goed gaan stoppen met het maken van films!

ISIM

Avatar

Ik zeg gewoon uitbrengen. Het is een komedie film. Of ze zijn tijdens
De hhaak ergens op terecht gekomen.

DeMuizenkoning

Avatar

aspers "Heel erg triest dit! De film interesseerde mij geen moer, maar dit kan gewoon niet.

Dan kunnen we net zo goed gaan stoppen met het maken van films!"


Ben het grotendeels met je eens, maar is niet de eerste keer dat er problemen ontstaan over een film of iets dergelijks wat erin gebeurt. Desniettemin deze dreigementen zijn erg genoeg om het allemaal stil te leggen, en is wel te begrijpen, hoe zonde het ook is en hoe 'slap' het mag lijken..

ISIM "Ik zeg gewoon uitbrengen. Het is een komedie film. Of ze zijn tijdens De hhaak ergens op terecht gekomen."


Kan zijn maar hoeft niet perse, die Kim Jong-Un is compleet gestoord, kan ook gewoon om niks gaan. Zo zijn er wel vaker problemen geweest over bepaalde films (verbranden van een vlag, discriminatie, etc..)

Nakedsnake

Avatar

Papandreas "Misschien moeten wij Quentin Tarentino bedreigen om hoe hij Nederland in Pulp Fiction liet bespreken.

Come on people, het f*cking real!!

Misschien een idee voor een script: aanslagen plegen op mensen die geen respect hebben voor vrijheid van meningsuiting..."


Er is toch echt een verschil tussen een bevolking uitlachen omdat ze hun patat
In mayo verdrinken, en een nationale leider vermoorden. Ik vind het overdreven van de koreanen natuurlijk maar om dat dan meteen met 1 of 2 dialogen te vergelijken

Paranoid

Avatar

Wat een overdreven reactie zeg. Alsof er echt aanslagen zouden komen. Ik vraag me overigens af hoe Amerikanen zouden reageren als een buitenlandse film zou komen over een aanslag op Obama. Waarschijnlijk niet hetzelfde, maar ze zouden er ook niet blij mee zijn.

StarWars2015

Avatar

Paranoid "Wat een overdreven reactie zeg. Alsof er echt aanslagen zouden komen. Ik vraag me overigens af hoe Amerikanen zouden reageren als een buitenlandse film zou komen over een aanslag op Obama. Waarschijnlijk niet hetzelfde, maar ze zouden er ook niet blij mee zijn."

Nou, als Rusland een film maakt over een plan om Obama om te brengen spreekt iedereen schande hoor :P

WizardOfOss

Avatar

Zoals ik in een ander draadje ook al aangaf, ik vind het moeilijk om te geloven dat Noord-Korea er daadwerkelijk achter zit. Onderschat ze niet, ze zijn daar echt niet achterlijk. Maar toch vind ik dit een opmerkelijke stap, iets dergelijks hebben ze nog nooit eerder gedaan. Uiteraard werd er schande gesproken over Team America, Red Dawn daarentegen werd vanuit Pyongyang praktisch genegeerd. Het regime is ook nooit echt bezig geweest met wat er in de rest van de wereld speelde, alles draait al sinds de tweedeling van Korea puur om zelfbehoud. Hoe de rest van de wereld over ze denkt laat ze al 60 jaar volkomen koud. Vanuit die optiek vind ik het toch moeilijk te geloven, ze hebben er niks mee te winnen.

Ik hoop dan ook dat Sony zich nog bedenkt als duidelijk wordt wie er daadwerkelijk achter zit, en er daardoor ook een betere inschatting van de werkelijke dreiging is. Zomaar toegeven is een zwaktebod. En anders is er uiteraard nog een andere oplossing: gewoon de film "stiekem" laten lekken, laat zogenaamd hackers uit Zuid-Korea de film maar ergens tegenkomen. Lopen ze uiteraard de inkomsten mis, maar zetten ze de hackers toch een hak.

benjamin

Avatar

Paranoid "Ik vraag me overigens af hoe Amerikanen zouden reageren als een buitenlandse film zou komen over een aanslag op Obama."
Ik denk dat een groot deel het nog leuk zou vinden.

Arne1

Avatar

Na dat ik de trailer had gezien, dacht ik dat het de moeite wel waard was om te zien. Spijtig dat zoiets gebeurd. Maar misschien over een bepaalde tijd dat ze de film toch nog uitbrengen. Want eerlijk gezegd lijkt het een verstand op nul film. Wat na een drukke dag wel is deugd kan doen. ;)

Moviemagic

Avatar

Guardians of Peace .... de ironie hahaha. Dat Sony geen ballen heeft voor deze Kroepoek clan. Die staan nu te vieren met insam-ju en slingers. De volgende keer doen ze dit weer. Valt mee dat dit nog niet meer Red Dawn is gebeurt.

StarWars2015

Avatar

Moviemagic "Guardians of Peace .... de ironie hahaha. Dat Sony geen ballen heeft voor deze Kroepoek clan. Die staan nu te vieren met insam-ju en slingers. De volgende keer doen ze dit weer. Valt mee dat dit nog niet meer Red Dawn is gebeurt."
Omdat Noord-Korea er niet achter zit..

Pete_027

Avatar

Sony probeert een hype te creëren rond de film. Iedereen wil straks de film zien en Sony flink cashen..

Secret1994goesFilm

Avatar

Mmm was nu ook niet echt voorstander van deze film... maar dat boeit niet, dan zou ik hem gewoon niet gaan zien...
maar om hem gewoon hellemaal te schrappen???
Mensen hebben hier werk in gestoken!

Oboema

Avatar

Ik zou em gewoon op de torrent tracker gooien...voor niks.
" Hier. Nu ziet iedereen em. " >Smiley face

kaedir

Avatar

Pete_027 "Sony probeert een hype te creëren rond de film. Iedereen wil straks de film zien en Sony flink cashen.."


Ben je voor de rest nog gezond in je hoofd of?

Angelater

Avatar

Weet je wat? Als dit echt waar is, dan mag ik vast wel het einde van de film weggeven: Klik met mate.

Het is overigens een gigantische mega ultra spoiler. Dus tenzij je nog hoop bezit dat de film ooit zal uitkomen: niet klikken.

jeroen92

Avatar

YOLO "Zal The Interview alsnog Nederland bereiken?

NOS schreef vandaag:"


Hier staat dat de europese release ook geschrapt word
http://www.demorgen.be/tvmedia/-omstreden-film-the-interview-ook-niet-in-belgie-a2156790/

Sand

Avatar

Ach, die hackersgroep is gewoon van Marvel! gewoon om Sony terug te pakken omdat ze Spiderman niet willen afgeven :p haha

en er mag nu wel is een andere hackergroep opstaan die de film gewoon "stelen" en hem op torrentsites zetten Smiley face

Pete_027

Avatar

kaedir "Ben je voor de rest nog gezond in je hoofd of?"


Ja. Vanwaar de vraag?

JamesBond

Avatar

kaedir "Ben je voor de rest nog gezond in je hoofd of?"


Het is anders helemaal niet zo'n gekke gedachte. Een betere reclame dan een terreurbedreiging bestaat niet.

Chris23

Avatar

Pete_027 "Sony probeert een hype te creëren rond de film. Iedereen wil straks de film zien en Sony flink cashen.."


I.d.d.

Chris23

Avatar

kaedir "Ben je voor de rest nog gezond in je hoofd of?"


Heey gezellig, we hebben een Telegraafforumposter op visite ;)

Serafijn

Avatar

Pete_027 "Sony probeert een hype te creëren rond de film. Iedereen wil straks de film zien en Sony flink cashen.."
Uhu. Als dat uitlekt kunnen ze sowieso wel inpakken, dus lijkt me sterk.

Serafijn

Avatar

Moviemagic "Guardians of Peace .... de ironie hahaha. Dat Sony geen ballen heeft voor deze Kroepoek clan. Die staan nu te vieren met insam-ju en slingers. De volgende keer doen ze dit weer. Valt mee dat dit nog niet meer Red Dawn is gebeurt."
Geen ballen, geen ballen.... Ik ben t met je eens dta de terroristen winnen als je toegeeft aan idere dreiging hoor. Maar wat als ze niet toegeven en er gebeurd echt iets? Dan gaat iedereen roepen dat t onverantwoord van Sony was. Dan kan het bedrijf echt ophouden.

Heisenberg

Avatar

[quote=kaedir]
Hoeveel denk je dat deze hele hack Sony gaat kosten, en hoeveel denk je dat zo'n film op kan brengen ? Staat totaal niet in verhouding...

Moviemagic

Avatar

StarWars2015 "Omdat Noord-Korea er niet achter zit.."


Een stukje van de NOS:

************************
Zit Noord-Korea erachter?

Wie ook veel met GOP (Guardians of Peace) in één adem wordt genoemd: Noord-Korea. The Interview gaat over het omleggen van de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un. Geen wonder dat ze in dat land liever niet hebben dat de film wordt gepubliceerd, zou je denken. En inderdaad: Noord-Korea sprak kort na de hack van "een gerechtvaardigde actie".

Kort na de aankondiging van de film zei Kim Jong-un al dat als de film niet zou worden teruggetrokken, er "meedogenloze maatregelen" zouden volgen. Toch ontkennen ze betrokken te zijn.
Bekijk ook
Hebben de Sony-hackers hun zin gekregen?
Sony gehackt: films nog niet in bios, al wel online

Het blijft bij speculeren. Zelfs voor de FBI. Dus heeft de inlichtingendienst de hulp van beveiligingsexperts ingeschakeld, schrijft Bloomberg. Er is een deel van de hack-code online gezet door de FBI. Zo kunnen particulieren ook helpen met zoeken naar de Guardians of Peace.

Ook zij kunnen niets met zekerheid zeggen, maar vinden wel aanwijzingen. Aanwijzingen voor betrokkenheid van hackgroep DarkSeoul, die groep werd in het verleden ook al aan Noord-Korea gelinkt. Volgens de BBC kreeg Dark Seoul, en dus indirect Noord-Korea, de schuld. Bij de Sony-hack zou dezelfde techniek zijn gebruikt.

Bij de hacks in Zuid-Korea werden vernietigende programma's gebruikt die harde schijven kunnen wissen en die sites platleggen met een soort DDoS-aanvallen. Diezelfde techniek vonden beveiligingsexperts terug bij de Sony-aanval.

'Noord-Korea heeft duizenden hackers'
Theoretisch zou het kunnen dat de hackers uit Noord-Korea komen, zeggen de experts. Of in elk geval hackers die banden hebben met dat land. Veel Amerikaanse media schrijven over Noord-Koreaanse cyber-warriors. De een noemt units van 3000 hackers, maar er zijn ook berichten over teams met 6000 leden.

In juli 2014 noemde het Zuid-Koreaanse persbureau Yonhap News een toename van hackers in hun buurland. "Het lijkt erop dat Noord-Korea 5900 mensen in dienst heeft voor een cyberoorlog. Dat waren er twee jaar geleden nog 3000", schrijft Yonhap News.

Volgens een veiligheidsrapport van Hewlett-Packard zit een deel van die hackersgroep in Noord-Korea zelf, maar er zijn ook kantoren in China, Duitsland, Syrië en de Verenigde Arabische Emiraten. In 2009 vertelde een deserteur uit het Noord-Koreaanse 'hackersleger' ook al dat er in China Noord-Koreaanse hackers actief waren.
************************

Je kan mij niet wijsmaken dat het Belgen zijn of zo die Noord-Korea een warm hart toedragen.

YOLO

Avatar

sakalunga "Net gezien ja.
Maar komt ie wel pas uit op 31 December 2015."

M.a.w. de film staat op "on hold". Sony geeft (voorlopig) The Interview dus niet vrij voor de internationale markt. Zelfs daar zwichten ze voor voor :|

patrick_h

Avatar

Serafijn "Maar wat als ze niet toegeven en er gebeurd echt iets? Dan gaat iedereen roepen dat t onverantwoord van Sony was. Dan kan het bedrijf echt ophouden."
Onzin, noem mij één eerdere aanslag waarbij dat gebeurd is.

benjamin

Avatar

patrick_h "Onzin"
Zou je willen, tegenwoordig zal snel met de vinger gewezen worden omdat het toch 'moest doorgaan tegen beter weten in'.

Blockbuster

Avatar

Niet zo paniekerig. Over 2 maanden, alles de grootste storm is over gewaaid, verschijnt ie gewoon on demand. Kunnen ze ook niks opblazen. :P

Maar het schijnt dat Team America: World Police ook al verboden is. Geniale film! T+)

kaedir

Avatar

Chris23 "Heey gezellig, we hebben een Telegraafforumposter op visite ;)"


Ik snap 'm niet.

kaedir

Avatar

Pete_027 "Ja. Vanwaar de vraag?"Het klinkt heel onlogisch dat Sony dit allemaal zelf heeft gepland.

M0vieFreak

Avatar

Erg jammer! Hollywood moet niet zo bang zijn en gewoon die films uitbrengen. Straks gaan ze nog meer films niet meer maken.

YOLO

Avatar

Moviemagic "Ja klopt maar de bedoeling was voor de mensen die er denken niet te zwaar aan te moeten tillen. Ik had misschien duidelijker moeten zijn."
Wat dat betreft had je beter de volgende quote ook hier kunnen zetten. ;)


Want hier zijn er mensen die niet geloven dat Noord-Korea er achter zit. Maar als je geen middelen hebt zoals de FBI, dan kan je makkelijk praten dat onze vrienden uit Noord-Korea zo "onschuldig" zijn :P

Directe link FBI Sony Investigation.

Olrik

Avatar

Niet een beetje overdreven om de film niet op dvd en blu-ray uit te geven?

Muufley

Avatar

Pete_027 "Sony probeert een hype te creëren rond de film. Iedereen wil straks de film zien en Sony flink cashen.."


Wat een oerdomme stupide redenering. Ja hoor, laten we om de film te hypen even vlotjes prive mails rondstrooien en professionele relaties flink wat schade berokkenen en terloops ook even het berdijf zelf geen goede beurt laten maken. CEO's van het bedrijf Sony vernederende publiek verontschuldigen laten maken en tussendoor nog even het amerikaans politiek niveau erbij betrekken samen met federale organen zoals de FBI en dit allemaal voor de hype van een film. Een hype die zelfs absoluut geen garantie is op box office succes.

Domme domme logica.

nieuwslaatste nieuws

meest populair