Jason Segel brengt jeugdboek 'Nightmares!' uit

En hij laat ons weten welke nachtmerries hem tot het schrijven dreven.

De Amerikaanse komediant Jason Segel (How I Met Your Mother) bracht deze herfst een jeugdboek uit die hij samen met romanschrijfster Kirsten Miller had geschreven. Het leesvoer, getiteld Nightmares!, is het eerste deel in een trilogie en vertelt het verhaal van het knulletje Charlie die samen met zijn vrienden hun grootste angsten het hoofd moeten bieden om hun stad te redden. Toen de 34-jaar oude Segel in Berlijn was om het boek te promoten, vertelde hij hoe het idee tot stand kwam.

Volgens de Sex Tape-acteur bezat hij het volledige concept al sinds zijn eenentwintigste. Als kind had hij namelijk last van herhalende nachtmerries die hem continue bleven achtervolgen. Het begon allemaal met: "Heksen aten mijn tenen. Dat heb ik in het boek gebruikt, omdat het een vreemde visualisatie is en tevens heel erg specifiek. Ze wilden me niet in mijn geheel eten. Ze wilden alleen maar mijn tenen hebben. Ik had ook een wederkerende droom, die tot mijn dertiende/veertiende bleef voorkomen, over het bestrijden van Dracula. Dat is ook waar mijn Dracula musical uit Forgetting Sarah Marshall vandaan komt."

Blijkbaar zijn de zware dromen zo ernstig bijgebleven, dat hij 's avonds laat een routine uitvoert om beter te kunnen slapen. "Ik bid in de ochtend en in de avond. Ik lig dan in bed en denk dan opnieuw aan vele dingen, om er voor te zorgen dat het in orde is." Of je nou jong of oud bent, last hebben van angstdromen vindt hij niet geheel boosaardig. "Nachtmerries helpen je met het trotseren van zaken waar je, je druk om maakt. Het maakt iemand dapper en sterker."



NieuwsFilm

meest populair