Sony zal 'The Interview' toch uitbrengen

En anders wil hackergroep Anonymous dat wel doen.

Vorige week leek het erop dat Sony The Interview helemaal niet uit zou brengen. De hackergroep Guardians of Peace die de studio hackten en dreigden met aanslagen als de film toch uit zou komen, is daar verantwoordelijk voor. Nu lijkt het erop dat de film toch uit gaat komen. Een van de belangrijkste advocaten van de studio liet dat weten. Daarnaast heeft hackergroep Anonymous laten weten anders zelf wel de film van James Franco en Seth Rogen uit te willen brengen.

”Sony heeft de film alleen maar uitgesteld,” liet advocaat Davis Boies weten aan THR. ”Sony heeft ervoor gevochten om de film toch gedistribueerd te krijgen. Dat zal gaan gebeuren. Hoe dat gaat gebeuren, dat weet niemand nog zeker. Maar de film zal uitgebracht komen.”

Dat statement ligt in lijn met wat Sony CEO Michael Lynton onlangs vertelde aan CNN. ”We hebben altijd gewild dat het Amerikaanse publiek de film zou kunnen zien. Maar er is nog geen enkele grote VOD – video on demand distributeur – geweest die zich bereid heeft getoond de film te laten zien. We hebben zelf geen mogelijkheden om de film direct aan het Amerikaanse publiek te laten zien, dus we moeten gebruik maken van een intermediair.”

Dan is er nog Anonymous, die laat weten de film zelf online te zullen zetten. "Ga je serieus Kim Junk Uno en zijn hulpjes je rond laten bazen?" staat er te lezen op de Twitter-account van de hackergroep. "Serieus, Sony, we hebben je gewaarschuwd. We hebben jullie systemen lang voordat Noord-Korea dat deed geïnfilteerd. We dachten dat jullioe dat als waarschuwing zouden doen en je rommel recht zouden zetten."

"We bewaren het als een kerstcadeautje voor jullie," vertelt de groep. "We staan aan niemands kant, maar willen de film gewoon graag zien... en binnenkort zullen jullie dat ook kunnen."



NieuwsFilm

meest populair