Makers Snowden-documentaire 'Citizenfour' aangeklaagd

Ze zouden medeplichtig zijn aan het lekken en verspreiden van data.

THR meldt dat de producenten van de documentaire Citizenfour, over Edward Snowden, zijn aangeklaagd. In de aanklacht valt te lezen dat de makers van de film en de Weinstein Co. schuldig zouden zijn aan het helpen van Snowden bij het lekken van vertrouwelijke data van de Amerikaanse regering.

Die laatstgenoemde zit al een jaar achter Edward Snowden aan, die gigantische hoeveelheden data van de Amerikaanse geheime diensten vrijgaf, om te laten zien op welke manier het Amerikaanse volk en de rest van de wereld bespied worden. In de Oscar-genomineerde documentaire valt te zien hoe Snowden te werk is gegaan en vertelt hij zijn verhaal.

In de aanklacht staat dat Snowden, directeur Laura Poitras, The Weinstein Co., Participant Media en een hele reeks andere partijen verantwoordelijk zijn voor de ”verplichtingen aan het Amerikaanse volk” en het ”misbruik van gestolen informatie, die verspreid is onder buitenlandse vijanden.” Ze zouden Snowden geholpen hebben met het stelen van data en het verspreiden van geheime documenten.



NieuwsFilm

meest populair