Laika (Coraline, ParaNorman) maakt animatiefilm 'Kubo & the Two Strings'

Met een stemmencast bestaande uit Matthew McConaughey, Charlize Theron, Rooney Mara en Ralph Fiennes.

Na de prachtige, stop-motion animatiefilms Coraline, ParaNorman en The Boxtrolls, gaat Laika nu samen met Focus Features aan de slag met Kubo and the Two Strings. Het betreft een avonturenfilm die zich afspeel in het mythische Japan en de stemmencast bestaat uit o.a. Matthew McConaughey, Charlize Theron, Rooney Mara, Ralph Fiennes en Brenda Vaccaro. De regie is in handen van Laika-president Travis Knight en het scenario komt van ParaNorman-schrijvers Marc Haimes en Chris Butler.

De vriendelijke Kubo leidt samen met zijn moeder een bescheiden leven in een rustig dorpje. Er gebeurt niet al te veel, maar dan komt een geest uit het verleden langs om een eeuwenoude bloedwraak te forceren. Ineens is Kubo op de vlucht voor goden en monsters en hij kan enkel overleven als hij het magische harnas van z'n overleden vader, de grootste samoerai ooit, weet te vinden. Kubo doet een beroep op zijn moed en gaat een avontuur aan waarbij hij wordt geconfronteerd met z'n familiegeschiedenis en in tal van opzichten boven zichzelf uit moet stijgen.

Kubo & the Two Strings, de eerste van in totaal drie films die Laika en Focus Features samen gaan maken, komt uit op 19 augustus 2016. Hieronder de eerste concept art van het titelpersonage Kubo:



NieuwsFilm

meest populair