'The Interview' in première in Amerika

Over de Nederlandse release bestaat nog onduidelijkheid.

Sony CEO Michael Lynton heeft bekend gemaakt dat de omstreden The Interview, met James Franco en Seth Rogen toch in de bioscoop gaat draaien. Arthouse bioscopen in de Verenigde Staten draaien de film, die daarmee op zo’n tweehonderd schermen in première gaat. Over een Nederlandse release is nog geen zekerheid.

”We hebben het nooit opgegeven de film uit te willen brengen,” vertelde Lynton. ”We zijn er blij mee dat een aantal bioscopen onze film op Kerstdag gaan draaien. Tegelijk blijven we eraan werken om de film op meer platforms en in meer bioscopen te laten draaien, zodat deze film het breedst mogelijke publiek bereikt.”

Over de Nederlandse release heeft Pathé al laten weten de film gewoon te willen draaien, maar dat de keten het af laat hangen van de beslissing die distributeur Universal Pictures maakt. Verder is er een nieuwe trend ontstaan op de IMDb, waar gebruikers de film massaal een 10 geven. Op dit moment staat de productie op een 9,9 met meer dan veertigduizend stemmen.

UPDATE: De New York Times meldt dat Sony in overleg is getreden met Apple om de film te streamen. Maar Apple zou dat niet willen en zelfs na vraag van president Obama weigerde het bedrijf nog.



NieuwsFilm

meest populair