Chris Pine teleurgesteld over 'Jack Ryan: Shadow Recruit'

Hij verwacht niet dat hij de rol nog een keer zal spelen.

De laatste jaren zien we steeds vaker dat oude franchises nieuw leven wordt ingeblazen door jongere, meer aantrekkelijke acteurs te casten in de hoofdrollen. Helaas heeft dat niet altijd het gewenste resultaat.

Een goed voorbeeld hiervan is de Jack Ryan-franchise, een filmreeks die bekendstond als thrillers voor de intelligente kijker. Paramount heeft tot twee keer toe getracht om de franchise te rebooten door het personage jonger te maken, meer actie toe te voegen en verhaallijnen te verzinnen die afwijken van de door Tom Clancy geschreven boeken. De eerste van deze reboots was The Sum of All Fears met Ben Affleck, een film die kon rekenen op matige kritieken en box-office. De tweede reboot, Jack Ryan: Shadow Recruit. met Chris Pine bleek echter een regelrechte flop bij zowel critici als publiek.

Tijdens een interview met Moviefone werd hoofdrolspeler Pine gevraagd naar de reboot en gaf hij toe dat de film gewoon niet werkte en dat hij niet verwacht nog een keer de rol te vertolken. Aldus Pine:

''Nee, ik denk niet dat de film genoeg geld heeft opgebracht. Ik heb er ontzettend veel spijt van dat die film niet helemaal goed is gelukt. Het is een geweldige franchise, en als ik de rol niet meer mag spelen, dan hoop ik dat er een vijfde iteratie zal komen. Ik hou van het spionage-genre. Ik hoop dat ze het opnieuw proberen met een goed verhaal.''

De eerste drie Jack Ryan-films uit de jaren '90 brachten elk zo'n 200 milkoen dollar in het laatje. The Sum of All Fears uit 2002 bracht daarna 193 miljoen dollar op, maar Shadow Recruit bleef steken op slechts 135 miljoen (tegenover een budget van 60 miljoen dollar.



NieuwsFilm

meest populair