Jack Ryan: Shadow Recruit

Jack Ryan: Shadow Recruit (2014)

Trust No One

Spionagefilm gebaseerd op het bekende personage van Tom Clancy.
play

5,9 details

  • 105 Min
  • Actie
  • Drama
  • Thriller
  • Verenigde Staten
  • Rusland
105 Min Verenigde Staten

Ex-marinier Jack Ryan (Chris Pine) werkt als een financieel analist in Moskou. Hij raakt betrokken bij een terroristisch complot om de economie van de Verenigde Staten te doen kelderen en zal er alles aan doen om deze misdaad te verijdelen.

Regie
Kenneth Branagh
Cast
Colm Feore, Kenneth Branagh, David Paymer, Peter Andersson, Kevin Costner, Keira Knightley, Chris Pine, Matt Rippy, Karen Shenaz David, Nonso Anozie, Gemma Chan, Lee Nicholas Harris, Lee Asquith-Coe, Julisita Salcedo, Ancuta Breaban, Lenn Kudrjawizki, Derek Lea, Andrew Byron, Alec Utgoff, Aleksandar Aleksiev, Seth Ayott, Elena Velikanova.
Budget
$ 60.000.000
Opbrengst
$ 50.549.107
Release
17.01.2014
Release NL
16.01.2014

Filmtotaal Recensie

Regie: Kenneth Branagh | Cast: Chris Pine (Jack Ryan), Kenneth Branagh (Viktor Cherevin), Kevin Costner (William Harper), Keira Knightley (Cathy Ryan), e.a. | Speelduur: 105 minuten | Jaar: 2014

Bij fans van spionagethrillers zal de naam Jack Ryan ongetwijfeld een belletje doen rinkelen. Schrijver Tom Clancy gebruikte het personage in een groot aantal van zijn boeken, waar onderhoudende verfilmingen als The Hunt for Red October, Patriot Games en The Sum of All Fears uit ontsproten. De makers van het nieuwe Jack Ryan: Shadow Recruit lijken niet te hebben begrepen dat de kwaliteit van die films voortkwam uit Clancy’s verhalen en niet uit het personage zelf.

De poging om met Ryan een nieuwe franchise te starten, die verder niets met de boeken te maken heeft, lijkt meteen te mislukken. Je zou verwachten dat er wel wat moeite gedaan zou worden om vernieuwend te werk te gaan, maar dat blijkt vies tegen te vallen. In de eerste minuten zien we hoe Ryan (nu gespeeld door Chris Pine) na de aanslagen van 11 september omslaat naar een raspatriot. Hij raakt vervolgens gewond in Afghanistan, moet rehabiliteren en wordt dan al snel gerekruteerd door de CIA. Om het verhaal nog iets meer naar het heden toe te halen draait het plot om een dreigende financiële crisis, alleen dan niet met Amerika als schuldige maar - jawel - Russisch geboefte dat de wereld wil domineren. Shadow Recruit blijkt verre van een verfrissende, moderne interpretatie van Clancy’s verhalen te zijn. Oubollig is het, en dan rammelt het verhaal ook nog eens aan alle kanten.

alle artikelen (19)

Jack Ryan: Shadow Recruit Nieuwsberichten