Maakt 'Shazam' wel deel uit van het DC-filmuniversum?

DC Entertainment lijkt dit bevestigd te hebben.

Er heerst een beetje verwarring over het feit of Shazam wel of niet deel zal uitmaken van het DC Cinematic Universe van Warner Bros. Gezien het feit dat de film wordt geproduceerd door Warner-divisie New Line, lijkt het erop dat Shazam een andere toon zal hebben dan de andere DC-films die momenteel worden ontwikkeld. Het leek er in eerste instantie op dat Shazam net als Sandman op zichzelf staand zou zijn. Een nieuwe blog van de officiële DC Comics-site vermeldt nu echter dat Shazam onderdeel zal uitmaken van het universum waarin ook Superman en Batman ronddwalen. De blog-post luidt als volgt:

''Voor de fans die hoopten dat er een DC-filmuniversum zal komen zoals ze eerder hebben gezien bij andere uitgevers, leek er eerst weinig te melden. Dit veranderde echter toen Warner Bros. op 15 oktober 2014 tien DC Entertainment-films aankondigde die allemaal in hetzelfde universum afspelen.''

Het citaat bevatte een line-up die naast Shazam bestaat uit Batman v Superman: Dawn of Justice, Suicide Squad, Wonder Woman, Justice League Part 1, The Flash, Aquaman, Justice League Part 2, Cyborg en Green Lantern.

Het is nog onbekend wanneer de opnames van Shazam precies van start zullen gaan.



NieuwsFilm

meest populair