'Exodus: Gods and Kings' uit bioscopen gehaald in Marokko en Egypte

Ook in de Verenigde Arabische Emiraten zal de film niet worden uitgebracht.

Ridley Scotts epische verfilming van Bijbel-verhaal Exodus: Gods and Kings zal niet worden uitgebracht in de Verenigde Arabische Emiraten. Marokko en Egypte. De reden hiervoor zou zijn dat de film 'historisch en religieus inaccuraat' is volgens de censuur-organisaties in de betreffende landen.

In islamitische landen is het over het algemeen verboden om profeten en andere religieuze figuren uit de beelden. Daarom werd eerder dit jaar ook Darren Aronofsky's Noah verbannen in grote delen van de Arabische wereld.

Juma Obeid Al Leem, de directeur van Media Content Tracking in de Verenigde Arabische Emiraten zei:''We vonden dat de film te veel fouten bevat over de Islam, maar ook andere religiën. Daarom brengen we de film niet uit.''

Abdul Sattar Fathi, het hoofd van de Egyptische censuur-organisatie meldde: ''Een van de belangrijkste historische fouten in deze film is dat de joden verantwoordelijk zijn voor het bouwen van de piramides. Mozes wordt daarnaast neergezet als een generaal en niet als een profeet. Ook zien we hoe Egyptenaren onschuldige joden vervolgen. We hebben wegens het respect voor het volk van Egypte dan ook besloten de film niet uit te brengen.''

Dit hele verhaal is nogal ironisch, gezien het feit dat Exodus zich afspeelt in het Oude Egypte en dat de opnames van de film grotendeels plaatsvonden in Marokko.

NieuwsFilm

meest populair