'The Interview' best verkochte onlinefilm 2014

In zes dagen tijd werd de film de best verkochte van het jaar op Google Play en YouTube Movies.

Alle ontstane commotie ten spijt, lijkt Sony’s The Interview financieel nog wel eens een succes te kunnen worden. Eerder vandaag meldden we al dat de film met verkopen op het internet 15 miljoen dollar binnengehaald had en in de bioscopen nog zo’n 3 miljoen dollar (in een zeer beperkte première, waarmee dat nog niet eens zo slecht is). Nu blijkt dat de film ook nog eens de best verkopende video-on-demand titel van het jaar is geworden.

Een woordvoerder van Google meldt dat de film met James Franco en Seth Rogen in zes dagen tijd de best verkochte film op Google Play en YouTube is geworden. De film is op een hele reeks on-demand kanalen te verkrijgbaar, waaronder dus de diensten van Google, maar ook via Microsofts Xbox Video en de online winkel van Apple. De film huren kost gemiddeld zo’n zes dollar en de verkoopprijs staat op 15 dollar.

In de film reizen een talkshowhost (Franco) en zijn producent (Rogen) naar Noord-Korea, om dictator Kim Jong-Un (Randall Park) te interviewen. De CIA geeft hen echter een geheime missie mee: ze moeten de man uit de weg ruimen. Er is nog altijd geen duidelijkheid over een eventuele Nederlandse première.



NieuwsFilm

meest populair