Algemeen

Sam Raimi heeft spijt van 'Spider-Man 3'

De film bleek ondanks alle kritieken wel de best bezochte Spidey-film tot nu toe.

door Zilko Tarici op 02.01.2015 om 14:05 in Algemeen
Spider-Man 3 wordt over het algemeen beschouwd als de slechtste film die tot nu toe gemaakt is over de superheld. Maar hoe denkt regisseur Sam Raimi eigenlijk over zijn derde (en voorlopig laatste) Spidey-film? Tijdens een gesprek met Nerdist kwam hij behoorlijk teleurgesteld over.

''Al die Spider-Man films waren behoorlijk lastig om te maken. Ik heb die derde film nogal verprutst, dus mensen haten me er al jaren voor, nog steeds zelf. Het is een film die gewoon niet goed werkt.''

Raimi voegde daar aan toe dat het ''fout'' was van hem om de laatste film in de trilogie te maken omdat hij niet in alle personages het volste vertrouwen had.

''Het grootste probleem was dat de relaties tussen de verschillende personages verloren gingen. Daarbij wilden een heleboel mensen die aan de film werkten de eerdere twee films op alle punten overtreffen. Dat heeft niet goed uitgepakt.''

Ondanks Raimi's spijtbetuiging en de slechte recensies, wist Spider-Man 3 alsnog wereldwijd 890 miljoen dollar in het laatje te brengen, wat het tot op heden de best bezochte Spider-Man film maakt.

21 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Moviemagic

Avatar

Hij wilde zelf Vulture erin hebben met mogelijk John Malkovich. Echter de filmmaatschappij wilde Venom. Zoals je boven leest is dit de best bezochte spiderman en dus wint de filmmaatschappij en verliezen de filmfans.

Frietgezicht

Avatar

Ach,vaak schuiven mensen het af op de studio en ook Raimi zelf verwijst weer naar anderen.
Had hij maar sterker in zijn schoenen moeten staan en als je dan toch bukt voor de studio maak er dan alsnog wat van.
Venom moest erin maar als je daar zo weinig raad mee weet en een karakter zo kan verpesten met alleen de casting al. Net als die power ranger badguy uit deel 1 een joke was.

Deel 2 was nog wel aardig filmpje maar voor de rest heeft die weinig bijzonders gedaan met een karakter als Spidey.

CaptainCab

Avatar

Frietgezicht "
Had hij maar sterker in zijn schoenen moeten staan en als je dan toch bukt voor de studio maak er dan alsnog wat van.
"


Dat is allemaal niet zo gemakkelijk ;) De studio is de baas met het laatste woord. Enige wat hij had kunnen doen als hij de passie voor de karakters niet had, was de film gewoon niet regisseren. Nu heeft hij juist geprobeerd er nog wat van te maken, maar dat is misgegaan

benjamin

Avatar

Ik vind dat hij hier heel ridderlijk blijft in tegenstelling tot de studio, die duidelijk zich te veel heeft bemoeid maar dat niet wil toegeven en dezelfde fouten blijft maken.

JamesBond

Avatar

Ik begrijp eerlijk gezegd echt niet waarom iedereen deze film zo haat… Het enige wat ik echt vreselijk vond aan de film was de afschuwelijke Gwen Stacy, maar voor de rest heb ik me zeer goed met de film vermaakt! De actie was dik in orde, de schurken waren prima (misschien wat onderbelicht) en emo Peter Parker was hilarisch! :D

Zo goed als 'Spider-Man 2' was hij niet, maar het was ook zeker geen bagger.

Frietgezicht

Avatar

CaptainCab "Dat is allemaal niet zo gemakkelijk ;) De studio is de baas met het laatste woord. Enige wat hij had kunnen doen als hij de passie voor de karakters niet had, was de film gewoon niet regisseren. Nu heeft hij juist geprobeerd er nog wat van te maken, maar dat is misgegaan"


Snap ik maar als het nou een groentje was die zijn 1ste film mocht regisseren snap ik dat een studio een dikke vuist in de reet heeft zitten maar Raimi had toch wel de ervaring maar blijkbaar niet de balharen om met een vuist op tafel te slaan.
Maybe komt de studio hem tegemoet en maybe mag hij dan de film niet regisseren maar alles beter dan met tegenzin een film regisseren en dan zo'n matige film maken die nog altijd beter is dan deel 1 en 2 maar dat komt omdat de hele trilogy droevig is.

Scheerzeep

Avatar

Ik vind deze trilogie echt fantastisch. Deel 3 is zelf bij uitstek mijn favoriet.

Blockbuster

Avatar

Deel 3 is top, zou ik 8 sterren geven (deel 1 en 2 9 sterren).

Maar The Amazing Spider-Man II is de slechtste hoor.

YOLO

Avatar

Zou Sam Raimi naar The Nostalgia Critic hebben gekeken?Frietgezicht

Avatar

YOLO "Zou Sam Raimi naar The Nostalgia Critic hebben gekeken?
"


Dat kijkt natuurlijk niemand

YOLO

Avatar

Frietgezicht "Dat kijkt natuurlijk niemand"

En niemand jou nog serieus. :+
Moving on.

geertvdheide

Avatar

Als kijkers krijgen wij vaak maar weinig mee van het proces in Hollywood, en hoe het kan dat zoveel grote films zo matig zijn. Volgens mij zit het 'm vooral in de bemoeienis van verschillende partijen. Je kunt geen film maken met meerdere stuurlui op één schip. De studio's / producenten hebben het geld en hebben dus altijd het laatste woord. Zij stellen vaak een aantal harde eisen, puur gebaseerd op geld en populariteit (zoals: Venom moet erin, acteur X moet erin, meer actiescènes, enz). Die eisen druisen in tegen het creatieve proces wat een schrijver of regisseur voor ogen had, waardoor alles één groot compromis wordt.

Kijkend naar hoe dom, oppervlakkig en hebzuchtig de grote studio's werken, is het eigenlijk nog een wonder dat er überhaupt goede blockbusters bestaan. Dat geeft aan dat het soms toch goed kan aflopen. Het blijft alleen tragisch dat juist een superheld als Spider-Man zo herhaaldelijk het slachtoffer moet worden van mismanagement; Sony heeft blijkbaar nog wat minder visie dan veel andere studio's. Ze zijn met deze superheld constant aan het bijstellen, met een paniekerige en chaotische denkwijze die leidt tot niets dan de volgende faal.

Zoals hier al zo vaak gezegd: Spider-Man moet naar Marvel!

Moviemagic

Avatar

geertvdheide "Als kijkers krijgen wij vaak maar weinig mee van het proces in Hollywood, en hoe het kan dat zoveel grote films zo matig zijn. Volgens mij zit het 'm vooral in de bemoeienis van verschillende partijen. Je kunt geen film maken met meerdere stuurlui op één schip. De studio's / producenten hebben het geld en hebben dus altijd het laatste woord. Zij stellen vaak een aantal harde eisen, puur gebaseerd op geld en populariteit (zoals: Venom moet erin, acteur X moet erin, meer actiescènes, enz). Die eisen druisen in tegen het creatieve proces wat een schrijver of regisseur voor ogen had, waardoor alles één groot compromis wordt.

Kijkend naar hoe dom, oppervlakkig en hebzuchtig de grote studio's werken, is het eigenlijk nog een wonder dat er überhaupt goede blockbusters bestaan. Dat geeft aan dat het soms toch goed kan aflopen. Het blijft alleen tragisch dat juist een superheld als Spider-Man zo herhaaldelijk het slachtoffer moet worden van mismanagement; Sony heeft blijkbaar nog wat minder visie dan veel andere studio's. Ze zijn met deze superheld constant aan het bijstellen, met een paniekerige en chaotische denkwijze die leidt tot niets dan de volgende faal.

Zoals hier al zo vaak gezegd: Spider-Man moet naar Marvel!"


Klopt helemaal. Vooral Sony met zijn "doen en geen vragen stellen"-mentaliteit.

FilmMaster

Avatar

Ik vind S3 nog de beste Spidey film eigenlijk.
Was terminste grappig, met peter die kwaadaardig werd, heb wel moeten lachen.

starbass

Avatar

Sandman vond ik wel goed uitgewerkt, en die redde de film voor mij, helaas was de rest wat minder ;)

Artificialis

Avatar

Kan een hele reeks aan superheldenfilms opnoemen die ik slechter vond dan Spider-Man 3. Wat mij betreft hadden ze gewoon een 4e deel mogen maken. Dat rebooten had voor mij niet gehoeven. De nieuwe films zijn nou niet echt een verbetering te noemen.

RichiedeWit

Avatar

Ik heb de oude Spiderman films ook nooit heel slecht gevonden, al vond ik deel 3 dan wel het slechts. Wat me daar vooral in tegenviel was de hoeveelheid aan bad guys die ze erin wouden stoppen. Topher Grace als Venom etc. En dan die belachelijke Spiderman emo scene.

Ook snap ik de kritiek op Amazing Spiderman 2 niet zo. Ik heb zelf het idee dat heel veel mensen afgaan op de hoeveelheid aan filmpjes die er bestaan om die films belachelijk te maken, dan er zelf een goede mening over te vormen. Of dit zo is weet ik niet, is gewoon iets wat ik denk. Ik vond die film namelijk erg vermakelijk.

benjamin

Avatar

RichiedeWit "Ook snap ik de kritiek op Amazing Spiderman 2 niet zo. Ik heb zelf het idee dat heel veel mensen afgaan op de hoeveelheid aan filmpjes die er bestaan om die films belachelijk te maken, dan er zelf een goede mening over te vormen. Of dit zo is weet ik niet, is gewoon iets wat ik denk. Ik vond die film namelijk erg vermakelijk."
Het is niet zo: hoe vreemd het ook mag klinken, jij bent niet de enige persoon die in staat is zelf een mening te vormen.

nieuwslaatste nieuws

meest populair