Casey Affleck vervangt Matt Damon in 'Manchester-by-the-sea'

De 'Bourne Identity'-acteur heeft er namelijk geen tijd voor.

September vorig jaar kwam het nieuws naar buiten dat Matt Damon in de drama Manchester-by-the-sea zou gaan spelen. Het zou Damons tweede samenwerking worden met schrijver en regisseur Kenneth Lonergan. Het ziet er echter naar uit dat de Elysium-acteur de rol moet overslaan in verband met zijn werkzaamheden aan Ridley Scotts The Martian. Het is geen groot verlies, want de ene degelijke acteur heeft nu plaats gemaakt voor de andere: Casey Affleck.

De 39-jaar oude Affleck zei luchtig tegenover The Boston Globe: "Matt kan niet meedoen. En, zoals gewoonlijk, als Matt niet in de film zit, dan komt het goed." Affleck zal in Manchester-by-the-sea een loodgieter uit Boston spelen die terug naar zijn woonplaats keert, nadat hij te horen krijgt dat zijn broer is overleden. Hierdoor krijgt hij de zorg over zijn 16-jarige neefje en wordt hij door een tragedie uit het verleden achtervolgd.

Lonergan werkte in het verleden als scenarioschrijver aan films als Analyze This, Gangs of New York en You Can Count On Me. Bij de laatstgenoemde had hij ook plaats genomen op de regiestoel.



NieuwsFilm

meest populair