'Wicked' mogelijk in 2016 in bioscoop

De succesvolle musical komt naar het witte doek.

In een interview met Film Divider maakte producent Marc Platt bekend dat de musical Wicked snel naar de bioscopen zal komen. Hij vertelde dat het doel is om de film in 2016 uit te brengen, ”maar ik weet niet of we dat doel halen,” vertelde hij ook.

”We zullen de film maken, maar de lat ligt erg hoog. We gaan ons werk aan het scenario continu herzien en maken de film pas op het moment dat we het gevoel hebben dat het er klaar voor is. We gaan geen releasedatum prikken voordat het allemaal goed zit. Er wordt aan gewerkt, maar er wordt niet gehaast. Het duurde 27 jaar voordat we ‘Into the Woods’ in een film wisten te toveren en 30 jaar met ‘Les Miserables’, dus we nemen onze tijd.”

De musical volgt de avonturen van de Wicked Witch, die een rol speelt in The Wizard of Oz, van L. Frank Baum. Centraal staat Elphaba, a.ka. Wicked Witch of the West en Glinda the Good, die strijden om eenzelfde geliefde. Platt liet weten dat Winnie Holzman, op wiens boek de musical gebaseerd is, meewerkt aan het scenario.



NieuwsFilm

meest populair