Eerste 'Star Wars'-spinoff krijgt nieuwe schrijver

Gary Whitta (The Book of Eli, After Earth) werkte een jaar aan het script, maar gaat zich nu richten op andere projecten.

Gary Whitta, de scenarist achter films als The Book of Eli en After Earth, heeft zich het afgelopen jaar beziggehouden met de allereerste Star Wars-spinoff. Deze film, die onder leiding komt te staan van regisseur Gareth Edwards (Monsters, Godzilla), staat los van de originele filmreeks en zal tussen Episode VII - The Force Awakens en Episode VIII uitkomen. Whitta heeft zijn versie van het script afgerond en maakt plaats voor een nieuwe schrijver. Hij liet dit weten via Twitter:

My year of work in a galaxy far, far away is done! I’m onto my next project, adapting @mrmarkmillar’s STARLIGHT for 20th Century Fox!

Dit is totaal geen dramatisch nieuws, integendeel, dergelijke mutaties vinden continu plaats binnen de filmwereld. Gezien de anticipatie rondom het project en Star Wars in het algemeen is het echter wel het vermelden waard.

Tot nu toe is er nog niets bevestigd omtrent het verhaal van de spinoff, maar er wordt hier en daar gesuggereerd dat het gaat om een heistfilm waarin een groep huurlingen de plannen voor de Death Star steelt. De film moet op 16 december 2016 uitkomen.



NieuwsFilm

meest populair