'Nobody Wants the Night' opent Berlinale 2015

Film van Spaanse regisseuse Isabel Coixet opent 5 februari het festival in Berlijn.

Het heeft even geduurd, maar er is eindelijk bekend gemaakt dat Nobody Wants the Night van de Spaanse regisseuse Isabel Coixet het Berlijn filmfestival op 5 februari zal openen.

De film speelt zich af in Groenland in het jaar 1908 en heeft in de hoofdrollen Juliette Binoche, Gabriel Byrne en Rinko Kikuchi (bekend van Babel).

"Ik ben heel blij dat Nobody Wants the Night Berlinale 2015 zal openen," vertelde Dieter Kosslick, de directeur van het filmfestival. "Isabel Coixet heeft hiermee een indrukwekkend en opmerkzaam portret gecreëerd van twee vrouwen onder extreme omstandigheden."

Nobody Wants the Night zal onderdeel vormen van de competitie van het festival. Vorig jaar was de openingsfilm Wes Anderson's The Grand Budapest Hotel, die toen de juryprijs won en vervolgens wereldwijd veel succes had aan de box office.

De aankondiging komt trouwens behoorlijk laat. Meestal wordt de openingsfilm een aantal maanden voor de start van het festival aangekondigd, niet slechts vier weken. Ook is nog niet onthuld wat het volledige programma zal zijn. Wel is bekend dat onder meer Terrence Malicks Knight of Cups en Peter Greenaways Eisenstein in Guanajuato mee zullen doen in de officiële competitie.



NieuwsFilm

meest populair