Vooruitzichten 'Gremlins'-reboot niet rooskleurig

De betrokkenen, waaronder Steven Spielberg en Chris Columbus, hebben het te druk met andere projecten.

Er wordt al een paar jaar gesproken over een mogelijke reboot van de Gremlins-franchise. De horrorkomedie uit 1984 en de sequel Gremlins 2: The New Batch (1990) staan bekend vanwege hun iconische animatronics, oftewel poppen die met behulp van techniek kunnen bewegen. Afgelopen zomer vernamen we dat Chris Columbus de nieuwe film zal gaan produceren en dat ook Steven Spielberg zijn steentje bij zal bijdragen.

Sindsdien hebben we niets meer over de reboot gehoord. In gesprek met Seth Grahame-Smith wordt duidelijk dat er op dit moment totaal niet meer actief werk wordt gemaakt van Gremlins. Het is nog niet zo dat de film geschrapt is, maar het gaat voorlopig in ieder geval niet gebeuren. Grahame-Smith zegt het volgende:

"Ik denk dat de fut eruit is. Het is zo'n situatie waarbij iedereen plots iets anders ging doen. Ik zou het graag nog eens een keer gaan proberen, maar op dit moment is Steven Spielberg druk met twee films en ook Chris Columbus heeft het druk. We nemen allemaal een pauze op dit moment."

Het idee was om een kruising tussen een reboot en een sequel te maken. Deze speelt zich dertig jaar na het origineel af en gaat over een jongen die met Kerstmis een vreemd huisdier krijgt. Als hij nalaat zich aan de zorgvoorschriften te houden, ontstaat er op den duur een plaag van monsterlijke wezens.

Hopen jullie dat de Gremlins-reboot er ooit nog komt? Of is dit nu al het beste nieuws van de week?



NieuwsFilm

meest populair