"Derde 'Blair Witch Project' is onvermijdelijk"

Schrijver/regisseur Eduardo Sánchez valt in herhaling.

Eduardo Sánchez en Daniel Myrick leverden in 1999 een unieke prestatie door met een budget van 60.000 dollar een film te maken die vervolgens 250 miljoen dollar opleverde. The Blair Witch Project was één van de eerste voorbeelden van online virale marketing en zette daarnaast ook nog eens het found footage-genre op de kaart. Uiteraard kon een sequel niet uitblijven, met het abominabele Book of Shadows: Blair Witch 2 (2000) als gevolg.

Inmiddels zijn we vijftien jaar verder en heeft het horrorgenre heel wat ontwikkelingen doorgemaakt. Je zou zeggen dat een derde Blair Witch Project vandaag de dag totaal niet interessant meer is, maar volgens Sánchez is niets minder waar. Volgens de filmmaker wordt er momenteel over Blair Witch Project 3 gesproken met Lionsgate en komt het er eigenlijk op neer dat een nieuwe film "onvermijdelijk" is.

"We zijn in gesprek met Lionsgate en er is wel wat gaande, maar er is nog niets concreet. Wat mij betreft is een derde deel onvermijdelijk, alleen is het wachten op het juiste moment. Ik ben ervan overtuigd dat het snel goed goed gaat komen, maar ik moet toegeven dat ik dat wel vaker heb geroepen. Toch denk ik oprecht dat de nieuwe film er binnen twee jaar gaat komen."

Hier nog eens de trailer van het origineel:


NieuwsFilm

meest populair