Blair Witch

Blair Witch (2016)

There's something evil hiding in the woods.

Een nieuwe generatie bioscoopbezoekers zal geen (jeugd)trauma oplopen, maar dikke kans dat je die geplande kampeertrip in de bossen alsnog annuleert.
play

5,6 details

  • 89 Min
  • Horror
  • Thriller
  • Verenigde Staten
  • Canada
89 Min Verenigde Staten

Een groepje studenten reist naar Black Hills Forest in Maryland om de geheimen achter de verdwijning van de zus van James te ontrafelen. Iedereen gelooft dat de verdwijning verbonden is aan de legende rond de Blair Witch. De groep is hoopvol als ze vertrekken, maar realiseert zich langzaam dat de legende zomaar eens zou kunnen kloppen…

Regie
Adam Wingard
Cast
Wes Robinson, James Allen McCune, Callie Hernandez, Brandon Scott, Corbin Reid, Valorie Curry.
Release
11.09.2016
Release NL
15.09.2016
Release DVD
25.01.2017

Filmtotaal Recensie

Regie: Adam Wingard | Cast: James Allen McCune (James), Callie Hernandez (Lisa), Wes Robinson (Lane), Valorie Curry (Talia), Brandon Scott (Peter), Corbin Reid (Ashley), e.a. | Speelduur: 89 minuten | Jaar: 2016

Weinig films bezorgden het publiek zo’n hevig (jeugd)trauma als The Blair Witch Project. Toen de ‘found footage’-film in het najaar van 1999 in de bioscopen verscheen, brak bij bezoekers wereldwijd het koude angstzweet uit. Was dit waargebeurd of fictief? Het gerucht ging dat drie studenten, gewapend met camera’s, de bossen van Black Hill waren ingetrokken om een documentaire te maken over de legendarische Blair-heks. Het meisje en de twee jongens kwamen echter nooit thuis van hun zoektocht naar de helleveeg en werden spoedig als vermist opgegeven. Op de ‘teruggevonden’ videobeelden was te zien welk angstaanjagend noodlot zij tegemoet waren getreden. In werkelijkheid betrof het een faux documentaire, voor een appel en een ei opgenomen door debuterend regisseurs Eduardo Sánchez en Daniel Myrick in de omgeving van het dorpje Burkittsville, in de Amerikaanse staat Maryland. Dankzij de briljante marketing én timing (het internet stond nog in de kinderschoenen) bleef de hype rond de film zelfs levendig in de jaren na de release.

Anno 2016 is het bioscooppubliek helemaal vertrouwd geraakt met het concept van de ‘found footage’-film. Twijfels of serieuze discussies over de authenticiteit van de beelden zijn er allang niet meer. Toch weerhield dat filmstudio Lionsgate er niet van om het trucje nog eens dunnetjes over te doen. Onder de valse titel The Woods werkten regisseur Adam Wingard en zijn vaste schrijfpartner Simon Barrett in het diepste geheim aan een vervolgdeel, dat kortweg Blair Witch heet. Wederom gaan er geheimzinnige blogs rond op het internet (google maar eens op ‘Darknet666’), die de mythe van de heks van een realistische context proberen te voorzien. Nobel van de makers, maar de impact van deze stunt zal ditmaal zeer gering zijn.

videotrailers & clips

alle artikelen (5)

Blair Witch Nieuwsberichten